Οικονομία

Καταργούνται δικαιολογητικά για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Καταργούνται δικαιολογητικά για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές Καταργούνται δικαιολογητικά για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές
Καταργούνται δικαιολογητικά για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης απλουστεύονται οι διαδικασίες εγγραφής και ανανέωσης εγγραφής των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών καθώς και οι διαδικασίες εγγραφής των παραγωγών οπτικοακουστικών έργων στα μητρώα των οικείων Επιμελητηρίων με την κατάργηση απαιτούμενων δικαιολογητικών .

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr καταργούνται τα κάτωθι δικαιολογητικά:

Κατταργείται η υποβολή του πιστοποιητικού περί μη πτώχευσης, του πιστοποιητικού περί μη θέσεως του ενδιαφερομένου σε ολική ή μερική, στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση και του εγγράφου που αποδεικνύει την σύναψη ασφάλισης επαγγελματικής αστικής ευθύνης, τα οποία απαιτούνται ως δικαιολογητικά στις διοικητικές διαδικασίες εγγραφής και ανανέωσης εγγραφής των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα μητρώα των οικείων Επιμελητηρίων και αντικαθίστανται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86:

Ο τύπος της ανωτέρω υπεύθυνης δήλωσης ορίζεται με την υπ’ αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Α1/18368/1−10−2002 (ΦΕΚ Β΄ 1276) απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και τo περιεχόμενο της καθορίζεται ως εξής:

«....ότι α) δεν τελώ σε πτώχευση και σε διαδικασία κήρυξης πτώχευσης, β) δεν έχω τεθεί σε ολική ή μερική, στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση και γ) έχω συνάψει ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης σύμφωνα με το άρθρο 4, παρ. 1, 4 και 7 του π.δ. 190/2006».

Επίσης καταργείται η υποβολή του πιστοποιητικού περί μη πτώχευσης και του πιστοποιητικού περί μη θέσεως του ενδιαφερομένου σε ολική ή μερική, στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση, τα οποία απαιτούνται ως δικαιολογητικά στη διαδικασία εγγραφής των παραγωγών οπτικοακουστικών έργων, στα μητρώα των οικείων Επιμελητηρίων και αντικαθίστανται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86:

Ο τύπος της ανωτέρω υπεύθυνης δήλωσης καθορίζεται ως εξής:

«....ότι α) δεν τελώ σε πτώχευση και σε διαδικασία κήρυξης πτώχευσης, β) δεν έχω τεθεί σε ολική ή μερική, στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση».