Οικονομία

Δεν θα εξαιρεθούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την διαθεσιμότητα

Δεν θα εξαιρεθούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την διαθεσιμότητα Δεν θα εξαιρεθούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την διαθεσιμότητα
Δεν θα εξαιρεθούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την διαθεσιμότητα Ο υπουργός Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης, επανέλαβε σήμερα το πρωί σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι δεν πρόκειται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να εξαιρεθούν από την διαθεσιμότητα.

«Εμείς προτείναμε έναν μήνα πάγωμα των διαδικασιων ώστε να υπάρξει διάλογος και η απάντηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ήταν όχι ανέφερε ο υπουργός Υγείας .

Ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε ότι ζητήθηκε από τους γιατρούς ως ένδειξη καλής θέλησης από μέρους τους, να παραχωρηθούν γιατροί για τα ΚΕΠΑ, αλλά αρν'ηθηκαν και αυτό . Αν συνεχιστεί, όπως είπε, η απεργία το υπουργείο Υγείας θα βρει τη λύση.

Επίσης υπήρξε πρόταση όπως έκανε γνωστό ο υπουργός όσοι γιατροί είναι πάνω από κάποια ηλικία να εξαιρεθούν για να μην βρεθούνξαφνικά σε δυσκολίες αλλά απερρίφθησαν από τους συνδικαλιστές των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Επισήμανε τέλος πως οι προτάσεις του υπουργείου Υγείας είχαν ως προϋπόθεση να λυθεί η απεργία, οπότε δεν ισχύουν οι προτάσεις.