Οικονομία

Τρία μέτρα για να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Τρία μέτρα για να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ Τρία μέτρα για να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ
Μέτρα για να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι ανακοίνωσε το υπ Υγείας Αύξηση του πλαφόν επισκέψεων στους συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ από 200 επισκέψεις σε 300 , νέες συμβάσεις με γιατρούς , αλλά και την δυνατότητα να πηγαίνουν στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ ανακοίνωσε ως μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί  ,ο υπουργός Υγείας από το βήμα της βουλής.

Συγκεκριμένα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας για να μπορέσουν οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετηθούν λόγω της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ,  είναι πρώτον η αύξηση του πλαφόν των επισκέψεων, από 200 σε 300, για τους ιδιώτες γιατρούς που έχουν συμβάσεις με τον οργανισμό.

Δεύτερον ο υπουργός Υγείας κ Α Γεωργιάδης ανακοίνωσε την υπογραφή νέων συμβάσεων με γιατρούς αλλά και οι ασφαλισμένοι πλέον θα μπορούν με ρύθμιση που θα φέρει να εξυπηρετούνται από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν νέα τετραήμερη απεργία απο τις 10 Δεκεμβρίου και είναι πλέον σοβαρό το ενδεχόμενο να μην κάνουν πίσω ακόμη και μέσα τις γιορτές.

«Όσο θα γίνονται απολύσεις, εμείς θα απεργούμε, θα διακόψουμε μόνο τη Μεγάλη Πέμπτη για να κάνει ο κόσμος Πάσχα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ Γιάννης Χρονόπουλος.