Οικονομία

Σε τρεις δόσεις ο φόρος εισοδήματος 2014 για όλους

Σε τρεις δόσεις ο φόρος εισοδήματος 2014 για όλους Σε τρεις δόσεις ο φόρος εισοδήματος 2014 για όλους
Σε τρείς δόσεις ο φόρος εισοδήματος 2014 για όλους Σε τρείς δόσεις θα πληρωθεί από το 2014 ο φόρος εισοδήματος ανεξαρτήτως πότε θα εκκαθαριστεί η φορολογική δήωλση του φορολογουμένου σύμφωνα με διάταξη στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου και με διευκρινίσεις που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών  ,η καταβολή του φόρου εισοδήματος θα γίνεται σε τρεις δόσεις και δεν διαφοροποιείται σε σχέση με αυτά που είχαν θεσπισθεί από τον Ιανουάριο 2013 και είχαν ενσωματωθεί στο ν. 4110/2013.

Με τις τροποποιήσεις που προβλέπονται , η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος καταβάλλεται μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από την προβλεπόμενη προθεσμία υποβολής της δήλωσης και η καθεμία από τις επόμενες την τελευταία ημέρα του τρίτου και πέμπτου μήνα αντίστοιχα από την υποβολή της δήλωσης.

Σημειώνεται ότι η δυνατότητα καταβολής σε τρεις δόσεις προβλέπεται πλέον ανεξαίρετα για όλους τους φορολογουμένους και δεν συναρτάται, όπως μέχρι τώρα, με το τυχαίο και αυθαίρετο χρονικό σημείο της εκκαθάρισης της δήλωσης (με αποτέλεσμα, σε αυτή τη βάση, άλλοτε να υπάρχει δυνατότητα δύο ή και τριών δόσεων, άλλοτε όμως η υποχρέωση εφάπαξ καταβολής).