Οικονομία

Ξεμπλοκάρονται οι προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας στα δικαστήρια

Ξεμπλοκάρονται οι προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας στα δικαστήρια Ξεμπλοκάρονται οι προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας στα δικαστήρια
Ξεμπλοκάρονται οι προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας στα δικαστήρια Θα γίνουν κανονικά οι προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που αφορούσαν τα δικαστήρια της χώρας και αναστάλθηκαν στις 31/12/2013 με έγγραφο του Προέδρου του Αρείου Πάγου και αποκάλυψε το dikaiologitika.gr.

Συγκεκριμένα με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης και μετά από διευκρινίσεις για την διαδικασία πρόσληψης των επιτυχόντων ανέργων στα δικαστήρια της χώρας ξεμπλοκάρονται την επόμενη εβδομάδα οι προσλήψεις.

Οι επιτυχόντες θα προσληφθούν κανονικά στις θέσεις που πέτυχαν αφού δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις για την διαδικασία πρόσληψης και αφού δεν είναι αντίθετη με τον κανονισμό που διέπει τους δικαστικούς υπαλλήλους. Την διευκρίνιση αυτή  έδωσε το υπουργείο Εργασίας στο Δικαιοσύνης ώστε να προχωρήσει η πρόσληψη τους και το υπουργείο Δικαιοσύνης με την σειρά του ενημέρωσε τις υπηρεσίες που επιβλέπει ώστε να κάνουν κανονικά τις προσλήψεις.

Το πρόβλημα είχε προκύψει όπως αποκάλυψε μόνο το dikaiologitika.gr από έγγραφο του Προέδρου του Αρείου Πάγου που ανέφερε ότι οι προσλήψεις δεν καλύπτουν τον κανονισμό που διέπει τους δικαστικούς υπαλλήλους και δεν μπορούν να γίνουν. Το υπουργείο Εργασίας διευκρίνισε ότι οι προσλήψεις δεν αφορούν δικαστικούς υπαλλήλους αλλά για βοηθούς ουσιαστικά των δικαστικών υπαλλήλων.

Οι διευκρινίσεις του υπουργείου ξεμπλοκάρουν τις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας που αφορούν περίπου 700 επιτυχόντες στα δικαστήρια της χώρας διότι

Επίσης το υπουργείο Εργασίας κάνει έκκληση στους δήμους που δεν δέχονται να προχωρήσουν σε προσλήψεις επιτυχόντων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ να μην αρνούνται να τις κάνουν ώστε να μην ταλαιπωρούν τους επιτυχόντες ανέργους.