Οικονομία

ΕΤΕΑ προαιρετική ασφάλιση για συμπλήρωση των ημερών για σύνταξη

ΕΤΕΑ προαιρετική ασφάλιση για συμπλήρωση των ημερών για σύνταξη ΕΤΕΑ προαιρετική ασφάλιση για συμπλήρωση των ημερών για σύνταξη
ΕΤΕΑ προαιρετική ασφάλιση για συμπλήρωση των ημερών για σύνταξη Το ΕΤΕΑ δίνει την δυνατότητα στους ασφαλισμένους που αιτούνται συνταξιοδότησης και μετά από τον έλεγχο του αιτήματος διαπιστώνεται ότι δεν συμπληρώνει τις απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης για χορήγηση σύνταξης να εντάσσεται σε προαιρετική ασφάλιση ώστε να συμπληρωθούν οι απαιτούμενες ημέρες.

Μετά από γνωμοδότηση της Νομικής υπηρεσίας του ΕΤΕΑ η οποία έγινε δεκτή από το Δ.Σ. του ταμείου επικουρικής ασφάλισης,γίνονται γνωστά με εγκύκλιο του ταμείου που παρουσιάζει το dikaiologitika τα παρακάτω:

Στις περιπτώσεις όπου κατά την επεξεργασία της αίτησης συνταξιοδότησης, διαπιστώνεται ότι ο ασφαλισμένος δεν συμπληρώνει τις απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης για χορήγηση σύνταξης, θα πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα να συμπληρωθούν αυτές με προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης, η οποία θα αρχίζει από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης. Σε περίπτωση που δεν περιλαμβάνεται ανάλογο αίτημα στην αρχική αίτηση, θα καλείται ο ενδιαφερόμενος να συμπληρώσει το αίτημα πάνω στο σώμα της αρχικής αίτησης.

Συνεπώς όταν δεν θεμελιώνεται δικαίωμα για σύνταξη θα καλείται ο ασφαλισμένος να προβαίνει σε προαιρετική ασφάλιση χωρίς να απορρίπτεται η αρχική αίτηση συνταξιοδότησης. Ακολούθως όπως έγινε δεκτό με την ανωτέρω γνωμοδότηση η έναρξη της συνταξιοδότησης θα ξεκινάει από την λήξη της προαιρετικής χωρίς να απαιτείται εκ νέου αίτηση.