Οικονομία

Το Συμβούλιο Εργασίας υπεύθυνο για τις ομαδικές απολύσεις

Το Συμβούλιο Εργασίας υπεύθυνο για τις ομαδικές απολύσεις Το Συμβούλιο Εργασίας υπεύθυνο για τις ομαδικές απολύσεις
Το Συμβούλιο Εργασίας υπεύθυνο για τις ομαδικές απολύσεις Ο υπουργός Εργασίας κ Γ. Βρούτσης ανέφερε σήμερα ότι δεν υπάρχει καμία αίτηση από επιχείρηση για ομαδικές απολύσεις και έκανε γνωστό ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας θα είναι υπεύθυνο για τις ομαδικές απολύσεις.

«Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, που μέχρι πρότινος έπαιρνε μία αίτηση για δικαίωμα αναδιάρθρωσης μίας επιχείρησης και δεν την αξιολογούσε, τώρα πλέον θα κρίνει εάν πληρούνται τα κριτήρια για τις ομαδικές απολύσεις», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας ότι μία επιχείρηση, για να υποβάλει αίτημα για δικαίωμα αναδιάρθρωσης, θα πρέπει να έχει πλέον στοιχεία.

«Η επιχείρηση που αιτείται τις ομαδικές απολύσεις θα πρέπει να προσκομίσει πλήρη οικονομικά στοιχεία , ποιους απολύει και για ποιο λόγο, το επενδυτικό πλάνο για το επόμενο χρονικό διάστημα και την ίδια στιγμή να θέσει και κοινωνικά κριτήρια γι' αυτούς οι οποίοι θα απολυθούν και να φτιάξει ένα κοινωνικό πλαίσιο προστασίας για τους εργαζόμενους που θα απολυθούν» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας στον ΑΝΤ1.