Οικονομία

Αποσύρονται για διόρθωση τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ - Νέα ανακοίνωση για τις εισφορές Ιανουαρίου

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Αποσύρθηκαν προς διόρθωση 47.034 ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ καθώς εντοπίστηκε αστοχία παραδοχών της ΗΔΙΚΑ.

Ειδικότερα αποσύρθηκαν τα συγκεκριμένα ειδοποιητήρια και διεγράφησαν οι εγγραφές Ιανουαρίου 2019 από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες λόγω προβλημάτων.

Μάλιστα αναρτήθηκε μήνυμα στη μερίδα των ασφαλισμένων αυτών στο δίκτυο ΕΦΚΑ ώστε να μην λαμβάνεται υπόψη η εισφορά Ιανουαρίου κατά τον έλεγχο προϋποθέσεων ενημερότητας και εκδόθηκε σχετικό ενημερωτικό έγγραφο.

Επίσης εστάλη προσωποποιημένο μήνυμα μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους με το οποίο ενημερώθηκαν ότι:

  • το ειδοποιητήριο εισφορών Ιανουαρίου 2019 που είχε αναρτηθεί προσωρινά έχει ανακληθεί διότι διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν ληφθεί τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες. Ήδη διενεργείται έλεγχος επαλήθευσης με σκοπό την εκ νέου ανάρτηση μαζί με τις εισφορές Φεβρουαρίου 2019.
  • Στο ενδιάμεσο διάστημα οι εισφορές Ιανουαρίου 2019 δε θα είναι απαιτητές για την χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας, ικανότητας κλπ.
  • Αντιμετωπίστηκαν 123 περιπτώσεις παγίων εντολών και εστάλη προσωποποιημένο μήνυμα ενημέρωσης.

Επειδή δεν ήταν δυνατή η ανάκληση της εντολής είσπραξης μέσω πάγιας εντολής - λόγω προθεσμιών που τίθενται από το Διατραπεζικό Σύστημα – θα εμφανιστούν στον Τραπεζικό Λογαριασμό δύο εγγραφές, ανάληψη και, εκ των υστέρων, κατάθεση, του ποσού εισφοράς.

Στην συνέχεια επιβεβαιώθηκαν οι ορθές παραδοχές στην ΗΔΙΚΑ προκειμένου να αναρτηθούν εκ νέου οι ορθές εισφορές με την έκδοση Φεβρουαρίου.

Στο προσωποποιημένο μήνυμα ο ΕΦΚΑ αναφέρει:

«Αγαπητέ ασφαλισμένε,

το ειδοποιητήριο εισφορών Ιανουαρίου 2019 που είχε αναρτηθεί στη μερίδα σου, προσωρινά έχει ανακληθεί διότι διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν ληφθεί τα εισοδήματά σου από μισθωτές υπηρεσίες. Ήδη διενεργείται έλεγχος επαλήθευσης με σκοπό την εκ νέου ανάρτηση μαζί με τις εισφορές Φεβρουαρίου 2019.

Στο ενδιάμεσο διάστημα οι εισφορές Ιανουαρίου 2019 δε θα είναι απαιτητές για την χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας, ικανότητας κλπ.»