Οικονομία

Σε άλλους φορείς οι επιτυχόντες του ΟΑΕΔ που δεν έχουν προσληφθεί

Σε άλλους φορείς οι επιτυχόντες του ΟΑΕΔ που δεν έχουν προσληφθεί Σε άλλους φορείς οι επιτυχόντες του ΟΑΕΔ που δεν έχουν προσληφθεί
Σε άλλους φορείς οι επιτυχόντες του ΟΑΕΔ που δεν έχουν προσληφθεί Λύση σε ένα πρόβλημα που έχει προκύψει στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ δίνει υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών , Παιδείας , Ανάπτυξης , Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας όπου προβλέπει ότι οι επιτυχόντες που δεν έχουν γίνει δεκτοί από τους φορείς πρόσληψης θα προσληφθούν σε άλλους φορείς του δημοσίου.

Η νομοθετική παρέμβαση έγινε μετά από εισήγηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση προκειμένου να ξεπεραστούν εμπόδια που έθεταν συγκεκριμένοι ΟΤΑ και άλλοι φορείς του Δημοσίου, στην πρόσληψη επιτυχόντων ανέργων με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Η απόφαση προβλέπει, ότι σε περίπτωση που οι επιβλέποντες φορείς αρνούνται τις προσλήψεις ανέργων που υποδεικνύονται από τον ΟΑΕΔ ο Οργανισμός μπορεί να αποφασίσει την πρόσληψή τους σε άλλο φορέα ακόμη και αν οι θέσεις που προβλέφθηκαν έχουν καλυφθεί.

Συγκεκριμένα η κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα και ανοίγει τον δρόμο να τοποθετηθούν οι επιτυχόντες του ΟΑΕΔ σε άλλες θέσεις αναφέρει :

Οι υποδειχθέντες άνεργοι, που δεν προσλαμβάνονται με ευθύνη των επιβλεπόντων φορέων, τοποθετούνται, με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, σε αντίστοιχη θέση άλλου επιβλέποντα φορέα, βάσει της αίτησης τους, ή άλλης επιλογής τους καθ’ υπέρβαση του εγκεκριμένου σε αυτόν αριθμού θέσεων και μετά από σύμφωνη γνώμη του επιβλέποντα φορέα.

Με την ίδια, ή όμοια απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ επιλύεται οποιαδήποτε διαφορά προκύπτει σχετικά με τη μοριοδότηση, την υπόδειξη και την τοποθέτηση των ωφελουμένων σε επιβλέποντες φορείς, μετά την κατάρτιση του οριστικού πίνακα κατάταξης.

Σύμφωνα με την απόφαση ξεκινά άμεσα μετά την απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ οι τοποθέτηση των επιτυχόντων