Οικονομία

ΕΦΚΑ: Δίνει λύση για τις συντάξεις υπαλλήλων ΝΠΔΔ

ΕΦΚΑ: Δίνει λύση για τις συντάξεις υπαλλήλων ΝΠΔΔ
Οδηγίες στον ΕΦΚΑ για την καταβολή των συντάξεων των εργαζομένων οι οποίοι προέρχονται από ΝΠΔΔ όπως το ΤΣΑΥ και το ΜΤΣ-ΝΙΜΤΣ (Μετοχικό Ταμείο Στρατού) οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι εδώ και δύο χρόνια χωρίς σύνταξη, δίνει εγκύκλιος του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότη Μηταράκη.

Ειδικότερα από την 1η Μαΐου 2018 η πράξη συνταξιοδότησης εκδίδεται από τον ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις για συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων ΝΠΔΔ η σύνταξη κανονίζεται δηλαδή εκδίδεται η πράξη συνταξιοδότησης μέχρι 30.4.2018 από το πρώην ΓΛΚ– και από 1.5.2018 από τη Δ/νση Απονομής Συντάξεων Δημ. Τομέα του ΕΦΚΑ.

Στις κατηγορίες υπαλλήλων των οποίων οι συντάξεις κανονίζονται/ εκδίδονται από τη Δ/νση Απονομής Συντάξεων συμπεριλαμβάνονται και οι υπάλληλοι του ΤΣΑΥ και του ΜΤΣ- ΝΙΜΤΣ.

Η εκτέλεση/ πληρωμή των συντάξεων τόσο των δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών όσων και των υπαλλήλων των λοιπών ΝΠΔΔ που οι συντάξεις κανονίζονται σύμφωνα με το άρθρο 1 του πδ 169/2007 γίνεται από τη κατά νόμο αρμόδια Δ/νση Απονομής Συντάξεων Δημοσίου Τομέα του ΕΦΚΑ, ο οποίος και επιβαρύνεται με την καταβολή των συντάξεων αυτών.

NETWORK