Οικονομία

Μειώσεις αλλά και αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους με τον μισθό του Ιουνίου

Μειώσεις αλλά και αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους με τον μισθό του Ιουνίου Μειώσεις αλλά και αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους με τον μισθό του Ιουνίου
Μειώσεις αλλά και αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους με τον μισθό του Ιουνίου Μειώσεις αλλά και αυξήσεις στις αποδοχές τους θα δούν με τον μισθό του Ιουνίου δημόσιοι υπάλληλοι με την αναδρομική ισχύ των νέων εισφορών για την επικουρική σύνταξη που προβλέπει εγκύκλιος του ΕΤΕΑ που δημοσιεύτηκε χθές.

Οι μειώσεις στις αποδοχές θα φτάσουν ως και τα 30,84 ευρώ και οι αυξήσεις ως τα 28,94 ευρώ το μήνα.Οι εν λόγω αυξομειώσεις θα επέλθουν λόγω ότι ο νόμος προβλέπει την καθιέρωση εισφοράς 3% και για τους παλαιούς  ασφαλισμένους (μέχρι το 1992) καθώς και την μεταβολή των ποσοστών για όσους είναι στα βαρέα (πριν και μετά το 1992 ασφαλισμένοι) και θα εφαρμοστεί από τον επόμενο μήνα αναδρομικά.

Όσοι πλήρωναν μεγαλύτερη εισφορά θα έχουν «έμμεση» αύξηση μισθού επειδή πέφτουν στο 3% ενώ όσοι είχαν λιγότερες κρατήσεις θα διαπιστώσουν ότι με το 3% πληρώνουν περισσότερα και ως εκ τούτου θα έχουν έμμεση μείωση στις αποδοχές τους.

Το γεγονός, δε, ότι οι νέες εισφορές ισχύουν από 1/12/2013, σημαίνει ότι οι διαφορές που προκαλεί ο νέος υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών θα πιστωθούν ή θα χρεωθούν με αναδρομικά επτά μηνών στους δημοσίους υπαλλήλους.

Αυτό σημαίνει ότι τον Μάιο, με την πληρωμή της μισθοδοσίας Ιουνίου, χιλιάδες υπάλληλοι θα έχουν είτε μια εφάπαξ έμμεση αύξηση μισθού ως και 202,58 ευρώ είτε μια εφάπαξ μείωση μισθού ως και 215,88 ευρώ