Οικονομία

Εως τον Ιούνιο πρόσβαση στην υγεία για τους ανασφάλιστους

Εως τον Ιούνιο πρόσβαση στην υγεία για τους ανασφάλιστους Εως τον Ιούνιο πρόσβαση στην υγεία για τους ανασφάλιστους
Εως τον Ιούνιο πρόσβαση στην υγεία για τους ανασφάλιστους Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε σήμερα με την επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας , κα. Zsuzsanna Jakab και μέλη του Οργανισμού ενώ όπως έγινε γνωστό μέχρι τον Ιούνιο θα ανακοινωθεί πρόγραμμα που θα αφορά την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο σύστημα Υγείας.

«Συναντήθηκα με την κα. Zsuzsanna Jakab, την επικεφαλής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη με την οποία έχουμε πολύ θερμή συνεργασία για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και κυρίως για το πώς θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε πρόσβαση σε όλους τους Έλληνες, ασχέτως εάν έχουν ασφαλιστική κάλυψη ή όχι. Όλο το πρόγραμμα προχωράει κανονικά, μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουμε πολλά ευχάριστα νέα και για τους ανασφάλιστους αναφέρει ο υπουργός Υγείας κ Γεωργιάδης σε δήλωση του.

Από την πλευρά της η κα. Jakab ανέφερε:
Ακολουθεί ανεπίσημη μετάφραση:

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και υποστηρίζω ολόψυχα αυτό που είπε ο κ. Υπουργός. Ένα ακόμη θέμα που συζητήσαμε είναι η δημιουργία ενός δεύτερου γραφείου του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας εδώ στην Αθήνα, το οποίο θα έχει την πλήρη στήριξη του Υπουργείου Υγείας, και συζητήσαμε για αυτή την συμφωνία, τη διαδικασία επιλογής και για το γεγονός ότι ο Δρ. Michael Kokeny θα αναλάβει για τους πρώτους τρεις μήνες».