Οικονομία

Μείωση κόστους στέγασης 40% την τελευταία διετία πέτυχε το υπουργείο Εργασίας

Μείωση κόστους στέγασης 40% την τελευταία διετία πέτυχε το υπουργείο Εργασίας Μείωση κόστους στέγασης 40% την τελευταία διετία πέτυχε το υπουργείο Εργασίας
Μείωση κόστους στέγασης 40% την τελευταία διετία πέτυχε το υπουργείο Εργασίας Την εξοικονόμηση 10 εκατ. ευρώ από τα 25 εκατ. ευρώ που δαπανώνται ετησίως για την στέγαση όλων των φορέων και των υπηρεσιών του, πέτυχε την τελευταία διετία το υπουργείο Εργασίας. Η μείωση κατά 40%, περιλαμβάνει και την μετεγκατάσταση του ίδιου του υπουργείου από την οδό Πειραιώς, στο κτίριο της οδού Σταδίου 29.

 Στο πλαίσιο αυτό, υπογράφηκε σήμερα ένα ακόμα συμβόλαιο μίσθωσης, για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών της ΗΔΙΚΑ, από το κτίριο της οδού Συγγρού όπου στεγάζονταν οι υπηρεσίες της εδώ και 25 χρόνια, στο κτίριο της οδού Λυκούργου 10, που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ). Τα σχετικά συμβόλαια υπογράφηκαν από τον πρόεδρο του ΜΤΠΥ, κ. Παύλο Περράτη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ, κ. Χρήστο Χάλαρη. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η ΗΔΙΚΑ κατέβαλλε μισθώματα για το παλαιό κτίριο, ύψους 504.602 ευρώ ετησίως.

Μετά την υπογραφή του συμφωνητικού μίσθωσης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:
«Αξιοποιούμε στην καρδιά της Αθήνας ένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας και ομορφιάς αναξιοποίητο κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, το οποίο θα στεγάζει πλέον τις υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ που για πολλά χρόνια εκμίσθωνε ακίνητα ιδιωτών.
Έτσι εξοικονομούμε σημαντικούς και πολύτιμους πόρους της κοινωνικής ασφάλισης, ενισχύουμε τους ασφαλισμένους του ΜΤΠΥ και, παράλληλα, συμβάλλουμε στο αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας.»

NETWORK