Οικονομία

Προωθείται μείωση της φορολογίας και αλλαγές στο φορολογικό

Προωθείται μείωση της φορολογίας και αλλαγές στο φορολογικό Προωθείται μείωση της φορολογίας και αλλαγές στο φορολογικό
Προωθείται μείωση της φορολογίας και αλλαγές στο φορολογικό Στις προωθούμενες αλλαγές στη φορολογία , αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας χθες σε ημερίδα, που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με θέμα τις τομές στη φορολογία των επιχειρήσεων.

Οι προτεραιότητες θα εστιάζουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αδικιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, στην ολοκλήρωση των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων, στην υιοθέτηση φορολογικών ελαφρύνσεων οι οποίες θα συνοδεύονται από την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, στη βελτίωση της λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης, αλλά και στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης.
Στο θέμα της φορολογίας των επιχειρήσεων αλλά και γενικά των φορολογικών συντελεστών αναφέρθηκε χθές και ο Πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς σε εκδήλωση του ΣΕΒ . Ο Πρωθυπουργός μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε την ΝΔ με περίπου 4 μονάδες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε σαφές χρονοδιάγραμμα μείωσης της φορολογίας που θα καταρτιστεί μέσα στο καλοκαίρι και θα προβλέπει με σαφήνεια πότε και πόσο θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές στην φορολογία των εισοδημάτων .
Επίσης πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τη ρύθμιση , που προβλέπει την φυλάκιση πολιτών με οφειλές στο δημόσιο που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο.
Παράλληλα ο κ Στουρνάρας σε συνέντευξη του πριν λίγες ημέρες είχε κάνει αναφορά σχετικά με την επικείμενη κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης που επιβαρύνει κάθε χρόνο με συντελεστή από 1% έως 4% τα ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει ήδη γνωστή την σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, την απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων από ΦΠΑ, αλλά και τη μείωση της φορολογίας των ΙΧ αυτοκινήτων.

NETWORK