Οικονομία

Aυξάνεται ο αριθμός των ανέργων στα προγράμματα μετεκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού

Aυξάνεται ο αριθμός των ανέργων στα προγράμματα μετεκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού
Διπλασιάστηκε φέτος η ποσόστωση για τη συμμετοχή των ανέργων στα προγράμματα μετεκπαίδευσης από το 20% στο 40%, ενώ αυξήθηκε και το όριο υπολογισμού του χρόνου ανεργίας για τη συμμετοχή στα προγράμματα, από τους 12 μήνες στους 18 μήνες, με απόφαση που υπέγραψε χθες, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας.

Οι αλλαγές αυτές, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, κρίθηκαν επιβεβλημένες σε αυτή τη χρονική συγκυρία, αφού πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό ανέργων στον τομέα του τουρισμού, να συμμετέχουν στα προγράμματα μετεκπαίδευσης και επανακατάρτισης.

Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί η προκήρυξη που θα συμπεριλάβει και τις συγκεκριμένες αλλαγές.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν 33 τμήματα για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού, στις ακόλουθες πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ρόδος, Κέρκυρα, Άγιος Νικόλαος, Ηράκλειο, Άργος, Λουτράκι, Πύργος, Καλαμάτα.

Σε δήλωση του ο Μάνος Κόνσολας , τονίζει ότι φέτος, τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού θα συνδεθούν με μια σημαντική αλλαγή: την ειδική μέριμνα για τους ανέργους, αφού διπλασιάσαμε την ποσόστωση για τη συμμετοχή τους και διευρύναμε τον αριθμό και τις κατηγορίες ανέργων που μπορούν να ενταχθούν σε αυτά τα προγράμματα.