Οικονομία

Διαλύεται το Επικουρικό Ταμείο της πρώην Ιονικής – Λαϊκής Τράπεζας

Διαλύεται το Επικουρικό Ταμείο της πρώην Ιονικής – Λαϊκής Τράπεζας Διαλύεται το Επικουρικό Ταμείο της πρώην Ιονικής – Λαϊκής Τράπεζας
Διαλύεται το Επικουρικό Ταμείο της πρώην Ιονικής – Λαϊκής Τράπεζας Την απόφαση να διαλυθεί το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής – Λαϊκής Τράπεζας και άλλων Τραπεζών (ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ), έλαβαν οι σύλλογοι εργαζομένων που υπάγονται στο Ταμείο. Αιτία το γεγονός ότι, ύστερα από προσφυγή συνταξιούχων, εκδόθηκε δικαστική απόφαση που τους αυξάνει κατά 70% την επικουρική σύνταξη. Το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ καλύπτει περίπου 6.200 ασφαλισμένους και 5.500 συνταξιούχους και βρίσκεται τώρα πια, στην Alpha Bank.

Μετά την απόφαση αυτή, οι σύλλογοι των εργαζομένων διαπίστωσαν ότι από τα 25.833.776 ευρώ που ανέρχεται το κόστος για τις συντάξεις το 2013, εκτοξεύεται στα 43.489.820 ευρώ. Οι εισφορές το 2013 ήταν 15.650.453 ευρώ. Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο του ταμείου, προχώρησε με απόφασή του στην άμεση διερεύνηση διάλυσης του Ταμείου και ρευστοποίησης της περιουσίας του. Οι σύλλογοι των εργαζομένων που καλύπτονται από το ταμείο, ζήτησαν την άμεση επιστροφή των χρημάτων που αναλογούν από ασφαλιστικές εισφορές εργαζόμενου και εργοδότη.

Η οριστική απόφαση για την τύχη του ταμείου θα ληφθεί από το υπουργείο Εργασίας, σε συνεννόηση με την διοίκηση της Τράπεζας. Υπενθυμίζεται πάντως ότι η τρόικα, έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της διάλυσης των ταμείων που βρίσκονται σε ανάλογη θέση. Μάλιστα, είχε εκφράσει αντίστοιχη άποψη, για την περίπτωση του ταμείου της Εθνικής Τράπεζας.