Οικονομία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας Παράσταση διαμαρτυρίας, πραγματοποιούν απόψε στις 6 το απόγευμα τα συνδικάτα στο υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), που καλούν όλα τα Σωματεία – Μέλη τους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση για να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στις εργασιακές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, κατ’ εντολήν της τρόικας.

Ως κυριότερες αλλαγές τα συνδικάτα θεωρούν ότι είναι η προσπάθεια για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η επαναφορά του μέτρου της ανταπεργίας (lock out) και οι αλλαγές στον τρόπο προκήρυξης της απεργίας. Τα συνδικάτα θεωρούν ότι ενδεχόμενη νομοθέτηση διάταξης με την οποία θα μπορεί να αποφασιστεί απεργία όταν συμφωνεί το 50% + 1 από τα μέλη ενός συνδικάτου, ουσιαστικά οδηγεί σε κατάργηση του θεσμού.

Για τους λόγους αυτούς τα συνδικάτα πραγματοποιούν τη σημερινή συγκέντρωση και προετοιμάζονται για ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις το φθινόπωρο, όταν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα καταλήξουν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα.