Οικονομία

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Νέα παράταση για συμβασιούχους

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Νέα παράταση για συμβασιούχους
Νέα παράταση συμβασιούχων σε Πρόγραμμα Κοινωφελής Εργασίας του ΟΑΕΔ, όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Κοινή Υπουργική Απόφαση για το «Πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και δομές προσωρινής υποδοχής ή φιλοξενίας μέσω Δήμων, Περιφερειών και της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής – Γ’ κύκλος».

Σύμφωνα με την απόφαση, δίνεται διμηνη παράταση στην κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ στους συμβασιούχους που εργάζονται στα εν λόγω προγράμματα υπό τους ίδιους όρους, οι οποίοι ορίζονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση και στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα, υπό την προϋπόθεση ότι απασχολούνται σε υπηρεσίες τοποθέτησης, π.χ. δομές φιλοξενίας, ΚΥΤ κ.λπ., οι οποίες εξακολουθούν να είναι σε λειτουργία κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης.

Στο τέλος της παρ. 3 του άρθρου 2 προστίθεται εδάφιο ως εξής:«

Μετά το πέρας της ως άνω τετράμηνης επέκτασης του προγράμματος, οι ωφελούμενοι συνεχίζουν να απα-σχολούνται για επιπλέον δύο (2) μήνες, υπό τους ίδιους όρους, οι οποίοι ορίζονται στη σχετική δημόσια πρό-σκληση και στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα, υπό την προϋπόθεση ότι απασχολούνται σε υπηρεσίες τοποθέτησης π.χ. δομές φιλοξενίας, ΚΥΤ κ.λπ. οι οποίες εξακολουθούν να είναι σε λειτουργία κατά την ημερο-μηνία δημοσίευσης της παρούσας».Άρθρο 2Στην περίπτωση ωφελουμένων των οποίων η σύμβα-σή τους έχει λήξει πριν την δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και οι υπηρεσίες το-ποθέτησης εξακολουθούν να είναι σε λειτουργία κατά τη δημοσίευση της παρούσας, οι τελευταίοι επανατοποθε-τούνται στις θέσεις τους από την έναρξη του άρθρου 1 της παρούσας, για όλο το χρονικό διάστημα της δίμηνης επέκτασης του προγράμματος, υπό την προϋπόθεση ότι η επέκταση αφορά μόνο σε ωφελούμενους για τους οποίους οι υπηρεσίες τοποθέτησης π.χ. δομές φιλοξενί-ας, ΚΥΤ κ.λπ. εξακολουθούν να είναι σε λειτουργία κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας και κατά την επανατοποθέτησή του