Οικονομία

Φάρμακα και κατ οίκον στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Φάρμακα και κατ οίκον στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ Φάρμακα και κατ οίκον στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Φάρμακα και κατ οίκον στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ Το υπουργείο Υγείας προωθεί ειδικό πρόγραμμα που θα δίνει την δυνατότητα της αποστολης φαρμάκων κατ οίκον ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα ταλαιπωρίας στους ασφαλισμένους σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ.Βορίδη.


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βημα FM ο υπουργός Υγείας κ.Βορίδης ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με ασθενείς που έχουν ανάγκη την αποστολή φαρμάκων κατ οίκον  ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα και παραπέμπουν είτε σε άλλο νοσοκομείο είτε στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι μέχρι το τέλος του 2014 παρατείνονται οι συμβάσεις των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ

«Θα δώσουμε μια μικρή παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου για να οργανώσουμε το πράγμα καλύτερα και να δούμε τι θα γίνει. Θα έχουμε προχωρήσει στο άνοιγμα των συμβάσεων αυτών σε όλους τους γιατρούς, με βάση τον αριθμό των επισκέψεων που έχει ανάγκη ο ΕΟΠΥΥ ανά περιοχή και επομένως θα καλέσουμε τους γιατρούς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τον αριθμό των επισκέψεων που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.