Οικονομία

Λύση για τα ειδικά νοσήλια – τροφεία για τα Άτομα με Αναπηρία

Λύση για τα ειδικά νοσήλια – τροφεία για τα Άτομα με Αναπηρία Λύση για τα ειδικά νοσήλια – τροφεία για τα Άτομα με Αναπηρία
Λύση για τα ειδικά νοσήλια – τροφεία για τα Άτομα με Αναπηρία Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Η καταβολή των ειδικών νοσηλίων τροφείων για τα άτομα με αναπηρίες τα οποία διαβιώνουν στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα πραγματοποιείται στο εξής από τον ΕΟΠΥΥ στην περίπτωση που τα άτομα με αναπηρίες είναι ασφαλισμένα, ενώ στις περιπτώσεις των ανασφάλιστων - άπορων ατόμων η καταβολή των σχετικών κονδυλίων θα πραγματοποιείται από την Πρόνοια.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε χθες κατά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης, με τον υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου. Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας αποδέχθηκε την πρόταση του Υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και θα εντάξει σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα τη διάταξη για το σύστημα καταβολής των ειδικών νοσηλίων – τροφείων όπως προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα άτομα με αναπηρίες.