Οικονομία

Στο υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι της "Βιβλιοσυνεργατικής"

Στο υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι της "Βιβλιοσυνεργατικής" Στο υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι της "Βιβλιοσυνεργατικής"
Στο υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι της "Βιβλιοσυνεργατικής" Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας προγραμματίζουν για την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στη «Βιβλιοσυνεργατική», οι οποίοι πραγματοποιούν εδώ και μία εβδομάδα 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων 5 μηνών.

Στη γενική συνέλευσή τους οι 95 εργαζόμενοι στην επιχείρηση αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, ενώ περιφρουρούν το χώρο του εργοστασίου στο Κορωπί με βάρδιες.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, τα τελευταία χρόνια η «Βιβλιοσυνεργατική» είχε δουλειές, ωστόσο η εργοδοσία καθυστερούσε τις πληρωμές, στις οποίες προχωρούσε μετά από στάσεις εργασίας και απεργίες των εργαζομένων.

Τώρα η εργοδοσία τους ζήτησε να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να εργαστούν, δίνοντάς τους το 20% - 40% ενός μισθού, χωρίς δέσμευση για την αποπληρωμή των υπολοίπων.

Οι εργαζόμενοι της «Βιβλιοσυνεργατικής» συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και καλούν σωματεία και συλλογικότητες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Το παρών στο εργοστάσιο έχουν ήδη δώσει εργαζόμενοι πολλών κλάδων, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.