Οικονομία

Τρίωρη στάση εργασίας στο ΙΓΜΕ

Τρίωρη στάση εργασίας στο ΙΓΜΕ Τρίωρη στάση εργασίας στο ΙΓΜΕ
Τρίωρη στάση εργασίας στο ΙΓΜΕ Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΕΚΑ (Μεσογείων 119) στη μία το μεσημέρι διοργανώνει σήμερα το Συνδικάτο Εργαζομένων στο ΙΓΜΕ.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την αντιλαϊκή και αντιερευνητική πολιτική του υπουργείου και της διοίκησης, που οδηγεί το Ινστιτούτο σε διάλυση. "Το ερευνητικό έργο του Ινστιτούτου εδώ και 3 μήνες δεν χρηματοδοτείται, ενώ έχουν εγκριθεί από τον Απρίλη του 2014 1,6 εκατ. ευρώ. Οι εγκεκριμένες προσλήψεις προσωπικού, έργου έστω και με συμβάσεις έργου, καθώς και οι προμήθειες για την υλοποίηση των έργων ΕΣΠΑ έχουν παγώσει" σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους.

"Το προσωπικό των ερευνητικών εργοταξίων και των εργαστηρίων απασχολείται σε άσχετες εργασίες, αφήνοντας τον εξοπλισμό να σαπίζει, με αποτέλεσμα να οδηγείται στον ΟΔΔΥ για σκράπ και τα ερευνητικά έργα να δίνονται σε εργολάβους" αναφέρουν ακόμη. Προσθέτουν, τέλος, ότι το νοσηλευτικό συμβόλαιο περίθαλψης του προσωπικού δεν υλοποιείται "με αποτέλεσμα εργαζόμενοι με σοβαρά προβλήματα υγείας να κινδυνεύουν, ενώ εκκρεμεί η καταβολή των αποζημιώσεων των συνταξιούχων από το 2011 τη στιγμή που υπάρχουν αντίστοιχα κονδύλια".