Οικονομία

«Φακελώνονται» οι ασφαλισμένοι με την νέα κάρτα υγείας ΕΟΠΥΥ

«Φακελώνονται» οι ασφαλισμένοι με την νέα κάρτα υγείας ΕΟΠΥΥ «Φακελώνονται» οι ασφαλισμένοι με την νέα κάρτα υγείας ΕΟΠΥΥ
«Φακελώνονται» οι ασφαλισμένοι με την νέα κάρτα υγείας ΕΟΠΥΥ Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα Υγείας για όλους τους ασφαλισμένους Την εφαρμογή ηλεκτρονικού ασφαλιστικού φακέλου υγείας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αναμένεται να ανακοινώσει την Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης. Ο φάκελος είναι «φορτωμένος» με όλα τα στοιχεία του ασφαλισμένου, τις παροχές υγείας που έλαβε και τις οποίες αποζημίωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Περιέχει δηλαδή στοιχεία τους ασφαλισμένου για επισκέψεις σε γιατρό, διαγνώσεις ανά ημερομηνία και πάροχο, διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα, νοσηλεία, και άλλες παροχές (διαβητολογικά υλικά, ορθοπεδικά υλικά, γυαλιά όρασης κ.α.). Έτσι, ο ΕΟΠΥΥ  «παρακολουθεί» την διαδρομή των δαπανών ανά ασφαλισμένο. 

Παράλληλα, οι ασφαλισμένοι θα αποκτήσουν κάρτα υγείας που θα φέρει «αόρατο» αριθμό προκειμένου να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Χωρίς την κάρτα, ο γιατρός δεν θα μπορεί να γράψει φάρμακα και εξετάσεις στον ασφαλισμένο, το φαρμακείο ή το διαγνωστικό κέντρο δεν θα μπορεί να εκτελεί συνταγές, η κλινική δεν θα μπορεί να κάνει εισαγωγή.

πηγη:healthview.gr