Οικονομία

Παράταση 19 ημερών για το Ε9 οδηγίες για την συμπλήρωση

Παράταση 19 ημερών για το Ε9 οδηγίες για την συμπλήρωση Παράταση 19 ημερών για το Ε9 οδηγίες για την συμπλήρωση
Παράταση 19 ημερών για το Ε9 οδηγίες για την συμπλήρωση Παράταση για 19 μέρες πήρε η προθεσμία για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9, η οποία λήγει κανονικά στις 30 Νοεμβρίου 2014. Η παράταση προβλέπεται με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης

Αιτία για την παράταση της προθεσμίας είναι ο μεγάλος αριθμός υποβολών τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για τα έτη 2010-2014 αλλά και οι δυσλειτουργίες του συστήματος TAXISNET οι οποίες δεν επιτρέπουν να υποβληθεί ταυτόχρονα μεγάλος αριθμός δηλώσεων με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται όλοι οι φορολογούμενοι, να καθυστερεί σημαντικά η υποβολή των δηλώσεων και να υπάρχει κίνδυνος να μην προλάβουν όλοι να διορθώσουν εγκαίρως τις δηλώσεις τους.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, η προθεσμία υποβολής εμπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2014 καθώς και η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων ακινήτων των ετών 2010-2013, οι οποίες εκπνέουν κανονικά στις 30 Νοεμβρίου, παρατείνονται μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μόλις υποβληθεί η τροποποιητική δήλωση με τις διορθώσεις των στοιχείων των ακινήτων, το σύστημα εκκαθαρίζει αυτομάτως τον ΕΝΦΙΑ. Στην περίπτωση, όμως, που προκύπτει επιστροφή φόρου πάνω από 300 ευρώ, στην οθόνη του χρήστη εμφανίζεται μήνυμα που τον ενημερώνει ότι η εκκαθάριση πρέπει να γίνει στη Δ.Ο.Υ. του, αφού προσκομίσει τα αναγκαία δικαιολογητικά.

δείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες για το Ε9