Οικονομία

Ξέφρενο ράλι ακρίβειας: Θα ξεπεράσει το 1,50 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης

Ξέφρενο ράλι ακρίβειας: Θα ξεπεράσει το 1,50 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης Φωτογραφία: INTIME NEWS
«Έτσι όπως πάει η κατάσταση θα βγει τουλάχιστον 1,50 ευρώ», ενώ πέρυσι η χρονιά έκλεισε με πετρέλαιο στο 1,30 ευρώ το λίτρο.

«Φωτιά» θα πάρει το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος και ο γενικός γραμματέας Βενζινοπωλών Αττικής, Απόστολος Καλατζόπουλος εκτίμησε ότι η τιμή του θα είναι τουλάχιστον στο 1,50 ευρώ.

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε εκτίμηση, αλλά έτσι όπως πάει η κατάσταση θα βγει τουλάχιστον 1,50 ευρώ», ενώ σημειώνεται πως πέρυσι η χρονιά έκλεισε με πετρέλαιο στο 1,30 ευρώ το λίτρο. Ο Απόστολος Καλατζόπουλος πρόσθεσε επίσης ότι «δεν ξέρουμε που θα πάει γιατί έχουμε ακόμα μπροστά μας ένα μήνα μέχρι να ξεκινήσει η διάθεση».

Για την κεντρική τιμή των καυσίμων ανέφερε ότι η άνοδος είναι συνεχής. «Από Δευτέρα με την πληροφόρηση που έχω και την πρόβλεψη της κεντρικής τιμής των καυσίμων θα πρέπει το 2,019 να το κάνω 2,029 ή ίσως 2,039.

Η άνοδος δεν σταματάει. Έχει ξεκινήσει μια βδομάδα πριν τις τελευταίες εκλογές και δυστυχώς δεν βλέπουμε σταματημό και το μόνο πράγμα που μπορεί να σταματήσει αυτή την κατάσταση είναι η επέμβαση του κράτους στη φορολογία», ανέφερε ο Απόστολος Καλατζόπουλος, σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης.