Οικονομία

Όλο και σε περισσότερους «κατεβαίνει» ο διακόπτης του ρεύματος

intime intime
Οι αυξήσεις στις τιμές ενέργειας σε συνδυασμό με την γενικευμένη ακρίβεια έχουν ως αποτέλεσμα οι οφειλές και κατ επέκταση οι διακοπές να πληθαίνουν.

Ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς ή πραγματοποιεί διακανονισμούς που στην πορεία τους χάνει.

Για παράδειγμα σε επαρχιακή πόλη μόνο τον τελευταίο μήνα εκδόθηκαν 375 αποκοπές εκ των οποίων οι 284 εκτελέστηκαν. Σε δήμο της Αττικής μόνο για το μήνα Νοέμβριο εκδόθηκαν 871 αποκοπές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον οι περισσότερες εταιρίες ρεύματος δίνουν εντολή για διακοπή όταν η οφειλή ξεκινάει από τα 200 ευρώ και πάνω.

«Οι χαμηλοί μισθοί σε σχέση με την ακρίβεια των προϊόντων και αγαθών πρώτης ανάγκης μας έχουν φέρει σε μεγάλο αδιέξοδο. Όσοι εργαζόμαστε αισθανόμαστε μηχανές εκμετάλλευσης, προκαλώντας μας άγχος για την επιβίωση μας αλλά και των παιδιών μας. Όταν δεν έχεις να πληρώσεις όλο το ποσό για το ρεύμα που καταναλώνεις και έχεις καθημερινά τις εισπρακτικές να σε απειλούν λέγοντας θα σας κόψουμε το ρεύμα, θα σας πάρουμε τον μετρητή. Χρωστάω 230 ευρώ και με τρελαίνουν κάθε ημέρα στις τηλεφωνικές κλήσεις. Πείτε μου εσείς μετά τι διαχείρηση να κάνω στο μισθό που παίρνω όταν το ενοίκιο είναι ακριβό, το σούπερ μάρκετ το ίδιο, η βενζίνη και τα φροντιστήρια των παιδιών. Ο μισθός εξανεμίζεται μέσα σε τρεις ημέρες αποπληρώνοντας τις βασικές ανάγκες και βλέποντας στο λογαριασμό μου να έχουν απομείνει 150 ευρώ για τον υπόλοιπο μήνα, πείτε μου τι να κάνω», αναρωτιέται στο Dnews πολίτης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι ρευματοκλοπές από καταστήματα αλλά και οικίες παρεμβαίνοντας στην ορθή λειτουργία του μετρητή ώστε να μην καταγράφονται οι πραγματικές καταναλώσεις.