Οικονομία

Επανασυστήνεται η Περιφερειακή Γνωμοδοτική Επιτροπή Επενδύσεων

Επανασυστήνεται η Περιφερειακή Γνωμοδοτική Επιτροπή Επενδύσεων Επανασυστήνεται η Περιφερειακή Γνωμοδοτική Επιτροπή Επενδύσεων
Επανασυστήνεται η Περιφερειακή Γνωμοδοτική Επιτροπή Επενδύσεων Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Τζιτζικώστα επανασυστήνεται η Περιφερειακή Γνωμοδοτική Επιτροπή Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την απόφαση επανα συστήνεται στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η Περιφερειακή Γνωμοδοτική Επιτροπή Επενδύσεων, μέλη της οποίας είναι:

i. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ως Πρόεδρος.

ii. Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

iii. Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

iv. Ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

v. Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

vi. Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

vii. Εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης της Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων Κεντρικής Μακεδονίας.

viii. Εκπρόσωπος του ΕΟΤ της Διεύθυνσης Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

ix. Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.).

x. Εκπρόσωπος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Β.Ε.Θ.).

xi. Εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος.

Της Επιτροπής προεδρεύει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ή αναπληρωτής του, που ορίζεται ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για κάθε μέλος της Περιφερειακής Γνωμοδοτικής Επιτροπής Επενδύσεων δύναται να ορίζεται και αναπληρωτής του.

Έργο της Περιφερειακής Γνωμοδοτικής Επιτροπής Επενδύσεων

Έργο της Περιφερειακής Γνωμοδοτικής Επιτροπής Επενδύσεων είναι η γνωμοδότηση:

Για αποφάσεις ανάκλησης και επιστροφής ενισχύσεων, καθώς και για αποφάσεις συμμόρφωσης προς δικαστικές αποφάσεις, για επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 3299/2004 που υποβλήθηκαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Για τα θέματα ανάκλησης και επιστροφής ενισχύσεων  που έχουν υπαχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους 2601/1998 και 1892/1990, εφόσον οι φάκελοι των επενδύσεων αυτών είναι της αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τηρούνται σ ’αυτήν.

 Για αποφάσεις τροποποιήσεων, ολοκληρώσεων και πιστοποίησης έναρξης παραγωγικής λειτουργίας επενδύσεων που έχουν υπαχθεί στους Ν. 3299/2004, Ν. 2601/1998 και Ν. 1892/1990 εφόσον ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας το κρίνει αναγκαίο.

Οι συνεδριάσεις της Περιφερειακής Γνωμοδοτικής Επιτροπής Επενδύσεων πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οποιαδήποτε εργάσιμη ημέρα εντός ή πέρα από το ωράριο των Δημοσίων Υπηρεσιών, μετά από έγγραφη πρόσκληση των μελών της από τον Πρόεδρο, τουλάχιστον σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από τη συνεδρίαση.

Περιορισμοί και όροι για τα μέλη της Περιφερειακής Γνωμοδοτικής Επιτροπής Επενδύσεων

 Δεν μπορούν να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της Περιφερειακής Γνωμοδοτικής Επιτροπής Επενδύσεων μέλη που είναι σύμβουλοι ή φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν στο εταιρικό ή μετοχικό κεφάλαιο ή στη διοίκηση επιχειρήσεων ή έχουν καταρτίσει ή συμμετάσχει στην κατάρτιση επενδύσεων ή έχουν αξιολογήσει ή ελέγξει αιτήσεις υπαγωγής, κατά την τελευταία πενταετία, που έχουν υπαχθεί στο Ν. 1892/1990 ή στους Ν. 2601/98 και Ν. 3299/2004, εφόσον στις συνεδριάσεις αυτές εξετάζονται θέματα των επιχειρήσεων αυτών ή θέματα άλλων επιχειρήσεων ίδιου ή συναφούς αντικειμένου.

2. Στα μέλη και τους εισηγητές της Περιφερειακής Γνωμοδοτικής Επιτροπής Επενδύσεων εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 2429/1996 περί υποβολής δήλωσης περιουσιακής τους κατάστασης, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τις διατάξεις του Ν. 3213/2003.