Οικονομία

Στο υπουργείο Εργασίας, παρακαλάνε μην χάσουν όλους τους γενικούς γραμματείς

Στο υπουργείο Εργασίας, παρακαλάνε μην χάσουν όλους τους γενικούς γραμματείς Στο υπουργείο Εργασίας, παρακαλάνε μην χάσουν όλους τους γενικούς γραμματείς
Στο υπουργείο Εργασίας, παρακαλάνε μην χάσουν όλους τους γενικούς γραμματείς Του Βασίλη Αγγελόπουλου Το κυνήγι του... χαμένου γενικού γραμματέα, εκτυλίχθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο υπουργείο Εργασίας. Οι παραιτήσεις «έπεσαν βροχή» και για λίγες ώρες το υπουργείο Εργασίας είχε χάσει και τους τέσσερις γενικούς γραμματείς που διαθέτει! Αιτία ήταν το γεγονός ότι όλοι οι γγ, ήθελαν να κατέβουν στον πολιτικό στίβο, στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Έπρεπε όμως πρώτα να εγκαταλείψουν το δημόσιο αξίωμα που κατέχουν για να μπορούν να έχουν δικαίωμα να συμπεριληφθούν σε κάποια από τις λίστες υποψήφιων βουλευτών, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κάτι τέτοιο έπρεπε να γίνει έως 18 μήνες νωρίτερα από τις προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2016. Τώρα αν αυτές επισπευσθούν, κανένα πρόβλημα. Απλώς οι εν λόγω δημόσιοι λειτουργοί θα ζητήσουν νωρίτερα την ψήφο των πολιτών, για τα πεπραγμένα τους.

Μέχρι εκεί όλα καλά. Το πρόβλημα ανέκυψε όμως όταν τόσο ο κ. Παναγιώτης Κοκκόρης (γγ Κοινωνικής Ασφάλισης), όσο και η κα Έφη Μπέκου (γγ Πρόνοιας), η κα Άννα Στρατινάκη (γγ Εργασίας) και ο κ. Κώστας Πανταζής (ειδικός γραμματέας ΣΕΠΕ), αποφάσισαν ταυτόχρονα να εγκαταλείψουν το «πλοίο». Όπως γίνεται αντιληπτό ο «καπετάνιος του πλοίου» Γιάννης Βρούτσης... πελάγωσε και μπροστά στον κίνδυνο να μείνει ολομόναχος, προσπάθησε να παρέμβει. Τελικά, ο κ. Πανταζής και η κα Στρατινάκη μεταπείσθηκαν και έτσι... σώθηκαν οι δύο από τους τέσσερις γενικούς γραμματείς.

Απώλεια είχαμε όμως και στο ΙΚΑ, με τον υποδιοικητή του Ιδρύματος, Κώστα Παπαθανασίου να επιλέγει και εκείνος με τη σειρά του τον δρόμο της παραίτησης, για να πολιτευτεί στη Φωκίδα. Αποτέλεσμα ήταν ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφώντας Βεργίνης, που επίσης ήθελε να παραιτηθεί για να πολιτευτεί στην Λευκάδα, να υποχωρήσει και να μείνει στη θέση του.

Μένει να δούμε, όταν έρθουν αυτές οι πολυθρύλητες εκλογές, τι θα βγάλει η κάλπη για τα παραπάνω στελέχη. Θα βρεθούν στης Βουλής τα έδρανα ή θα μείνουν και πάλι εκτός; Με βάση το έργο που έχουν επιτελέσει, θα φανεί εάν οι πολίτες εκτίμησαν θετικά την προσπάθειά τους ή εάν τους επιρρίπτουν ευθύνες για την κατάσταση στην αγορά εργασίας. Για να δούμε...