Οικονομία

Κεραμέως: Το Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία - αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ

Κεραμέως: Το Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία - αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ Φωτογραφία: INTIME
«Συνεχίζουμε δυναμικά τις προσπάθειες για ένα καλύτερο δημόσιο» ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Εσωτερικών.

«Το Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αγωγή μας και έκρινε παράνομη την απεργία – αποχή διαρκείας που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων» γράφει σε ανάρτησή της στο X η Νίκη Κεραμέως.

«Συνεχίζουμε δυναμικά τις προσπάθειες για ένα καλύτερο δημόσιο στο οποίο το ανθρώπινο δυναμικό του θα βελτιώνεται διαρκώς και το οποίο θα εξυπηρετεί καλύτερα τον πολίτη» καταλήγει η Νίκη Κεραμέως για την ΑΔΕΔΥ.

{https://twitter.com/nkerameus/status/1767158315719532910}

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

«Εκδόθηκε σήμερα, Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, η υπ’ αρ.228/2024 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών στην αγωγή κατά της αποχής από την αξιολόγηση ν. 4940/2022, η οποία κρίνει την απεργία-αποχήως τυπικώς παράνομη, επειδή δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο υποχρέωση για γνωστοποίηση των αιτημάτων της τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, πριν από την κήρυξη της απεργίας, όπως επίσης και επειδή δεν τηρήθηκε η υποχρέωση για διεξαγωγή δημοσίου διαλόγου» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ενημερωτικό της σημείωμα. Όπως επισημαίνει, «το δικαστήριο, αφού έκρινε την απεργία ως τυπικώς παράνομη, δεν προχώρησε στην εξέταση τυχόν λόγων για τον χαρακτηρισμό της απεργίας ως καταχρηστικής ή πολιτικής. Η απόφαση παράγει αποτελέσματα από την κοινοποίησή της, η οποία αναμένεται».