Διεθνή

Η Λεπέν καρατομεί υποψήφια του RN που φορά καπέλο με σβάστικα (Φωτογραφία)

Η Λεπέν καρατομεί υποψήφια του RN που φορά καπέλο με σβάστικα (Φωτογραφία) Φωτογραφία: epa
Χαλάει το... αφήγημα του Εθνικού Συναγερμού

Την ώρα που η Μαρίν Λεπέν επιχειρεί να κάνει μια «μετριοπαθή» στροφή και να αποτινάξει το «στίγμα» της ακροδεξιάς, υποψηφία του Εθνικού Συναγερμού βάζει σε κίνδυνο το... αφήγημα και «καθαρίζεται» με συνοπτικές διαδικασίες, λίγες μόλις ημέρες πριν στηθούν οι δεύτερες εθνικές κάλπες στη Γαλλία.

Η Ludivine Daoudi, υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, αποσύρεται από την κούρσα, αφού ένας από τους αντιπάλους της «ξέθαψε» φωτογραφία με την ίδια να φοράει καπέλο που φέρει το έμβλημα της ναζιστικής Luftwaffe.

{https://x.com/AlertesInfos/status/1808035485555593457}

Στέλεχος του RN δήλωσε στο France Bleu ότι η Daoudi επιβεβαίωσε τη γνησιότητα της φωτογραφίας, την οποία χαρακτήρισε «κακόγουστη».

H καρατόμησή της, ωστόσο, δεν θα κοστίσει πολύ στον Εθνικό Συναγερμό, καθώς το κόμμα είχε ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει τον επαναληπτικό γύρο στην περιφέρεια της υποψήφιας στη Νορμανδία.

Ωστόσο, αυτή η φωτογραφία πιθανότατα να ξυπνήσει... παλιά φαντάσματα, κάτι που το κόμμα δεν θέλει να συμβεί λίγο πριν από τις εκλογές. Οι αντίπαλοι του Εθνικού Συναγερμού -τόσο από την αριστερά όσο και από τη δεξιά- συχνά επιτίθενται στο κόμμα επειδή μεταξύ των ιδρυτών του υπάρχουν πρώην συνεργάτες των Ναζί.

Σύμφωνα με το Politico, κι άλλοι υποψήφιοι του Εθνικού Συναγερμού αναγκάστηκαν επίσης να αποσυρθούν από την κούρσα μετά την αποκάλυψη παλαιών αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - συμπεριλαμβανομένου ενός που έγραψε στο Twitter: «Το αέριο δικαίωσε τα θύματα του Ολοκαυτώματος».