Οικονομία

Metlen: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το πενταετές πράσινο ομόλογο

Metlen: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το πενταετές πράσινο ομόλογο
Η Metlen προχωρά στην έγκαιρη αποπληρωμή των υφιστάμενων οφειλών της ενάμιση μήνα πριν τη λήξη τους.

Ξεκίνησε η διαδικασία για την έκδοση πενταετούς πράσινου ομολόγου από τη Metlen, με αρχική καθοδήγηση επιτοκίου στο 4,5%. Η Metlen ανέθεσε στις BNP Paribas, Citigroup και HSBC τον ρόλο των συντονιστών της έκδοσης, η οποία αφορά ομόλογα ύψους 500 εκατ. ευρώ, χωρίς εξασφαλίσεις, με διάρκεια πέντε ετών.

Η Metlen, με αυτή την κίνηση, ενισχύει τη δέσμευσή της προς τους επενδυτές, δείχνοντας συνέπεια και υπευθυνότητα, καθώς προχωρά στην έγκαιρη αποπληρωμή των υφιστάμενων οφειλών της ενάμιση μήνα πριν τη λήξη τους. Παράλληλα, προωθεί την υλοποίηση περιβαλλοντικά βιώσιμων έργων, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή της στην πράσινη ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα.

Ειδικότερα, τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή υφιστάμενων ομολόγων της Mytilineos Financial Partners S.A., αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ και με επιτόκιο 2,5%, τα οποία λήγουν το 2024. Παράλληλα, η Metlen σκοπεύει να διαθέσει ένα ποσό από τα νέα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση πράσινων έργων, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Πράσινης Χρηματοδότησης που έχει υιοθετήσει.

Η έκδοση των ομολόγων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον κανονισμό Regulation S, ενώ η παρουσίαση προς τους επενδυτές θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας Netroadshow. Η Mytilineos Financial Partners έχει ήδη αναρτήσει ειδοποίηση για την πρόωρη αποπληρωμή των υφιστάμενων ομολόγων του 2024, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή της να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της νωρίτερα από την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία.