Οικονομία

Πιτσιλής: Ζήτησε την προστασία της ακεραιότητας της ΑΑΔΕ

Πιτσιλής: Ζήτησε την προστασία της ακεραιότητας της ΑΑΔΕ
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της αποκάλυψης κυκλώματος διαφθοράς στη ΔΟΥ Κέρκυρας.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους προϊσταμένους των ΔΟΥ και των ελεγκτικών κέντρων όλης της χώρας, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, τόνισε την ανάγκη προστασίας της διαφάνειας και της ακεραιότητας της υπηρεσίας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της αποκάλυψης κυκλώματος διαφθοράς στη ΔΟΥ Κέρκυρας, ένα νέο περιστατικό που ακολούθησε τη γνωστή υπόθεση της Χαλκίδας.

Ο κ. Πιτσιλής διαβεβαίωσε πως η ΑΑΔΕ συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων, ενώ υπογράμμισε ότι το καθήκον όλων των στελεχών είναι η προστασία του επαγγελματισμού και της διαφάνειας στη λειτουργία της Αρχής. Τόνισε επίσης πως η συνέπεια απέναντι στους πολίτες, ειδικά όσον αφορά την τήρηση των προθεσμιών για τις επιστροφές φόρου, είναι αδιαπραγμάτευτη.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Διοικητής ζήτησε να τηρείται αυστηρά η θεσμική απόσταση στις συναντήσεις με φορολογουμένους και λογιστές, ενώ κάλεσε τα στελέχη της ΑΑΔΕ να απομονώνουν πρόσωπα και συμπεριφορές που παραβιάζουν το νόμο και υπονομεύουν τις αξίες της Αρχής.

Παράλληλα, ο κ. Πιτσιλής υπέγραψε την εντολή παύσης των εμπλεκομένων υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία θέσης τους σε δυνητική αργία, όπως ορίζει ο νόμος. Από το μεσημέρι, ελεγκτές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ βρίσκονται στην Κέρκυρα για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, με στόχο να ελεγχθούν εις βάθος τα πεπραγμένα όλων των εμπλεκομένων.