Οικονομία

Σκουρλέτης: Eμείς έχουμε τα δικά μας επιχειρήματα

Σκουρλέτης: Eμείς έχουμε τα δικά μας επιχειρήματα Σκουρλέτης: Eμείς έχουμε τα δικά μας επιχειρήματα
Σκουρλέτης: Eμείς έχουμε τα δικά μας επιχειρήματα Στη δήλωση με την οποία ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για δημοσιονομικό εκτροχιασμό σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις απάντησε ο νέος υπουργός Εργασίας κ. Σκουρλέτης

Ο νέος υπουργός Εργασίας κ. Σκουρλέτης προσερχόμενος στο γραφείο του μίλησε σε πρωινή εκπομπή του Mega και ανέφερε. «Ολες αυτές οι δηλώσεις τις οποίες τις είχαμε δει και πριν από τις εκλογές είναι μέσα στο πλαίσιο μιας συζήτησης η οποία τώρα ξεκινά. Εκείνοι, από την άλλη πλευρά, θα πουν τα δικά τους, εμείς θα έχουμε τα δικά μας τα επιχειρήματα»

Και πρόσθεσε: «Παραμένουν, όπως ξέρετε, όλες μας οι δεσμεύσεις οι προεκλογικές, έχει γίνει φανερό την επόμενη ημέρα. Παράλληλα έχουμε αρχίσει και βάζουμε κάποια πράγματα μπρος».

Ο κ. Σκουρλέτης έχει δεσμευτεί στην επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά και οι αρμοδιότητες του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Επιπλέον, στις προθέσεις του νέου υπουργού Εργασίας είναι να υπάρξει επαναφορά της προστατευτικής νομοθεσίας για τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και να καταργηθεί ο νόμος για την επιστράτευση των εργαζομένων. Επιπρόσθετα, ο κ. Σκουρλέτης έχει δηλώσει ότι θα εξεταστεί η επαναλειτουργία των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εστίας (ΟΕΕ), που έχουν κλείσει από το 2012 και οι αρμοδιότητές τους απορροφήθηκαν από τον ΟΑΕΔ.

Τι αλλάζει στα εργασιακά

Εργασιακά- Επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
- Επαναφορά των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.
- Επαναφορά της προστατευτικής νομοθεσίας για τις απολύσεις.
- Κατάργηση του νόμου για την επιστράτευση.
- Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
- Εξέταση επαναλειτουργίας των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εστίας (ΟΕΕ) που έχουν κλείσει