Οικονομία

Αντωνοπούλου: Η Κοινωφελής Εργασία του ΟΑΕΔ πάει και άλλο πίσω

Αντωνοπούλου: Η Κοινωφελής Εργασία του ΟΑΕΔ πάει και άλλο πίσω
Αντωνοπούλου: Η Κοινωφελής Εργασία του ΟΑΕΔ πάει και άλλο πίσω Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Αναπροσαρμογές και επανεξέταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για θέματα ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Το πρόγραμμα, που προβλέπει πεντάμηνη απασχόληση για 52 χιλιάδες ανέργους σε δημόσιους φορείς, πρόκειται να καθυστερήσει και άλλο, αφού η κα Αντωνοπούλου τόνισε ότι θα ξεκινήσει διαβούλευση μέσα στις επόμενες ημέρες με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι συγκεκριμένες θέσεις που ζητούν οι Δήμοι αφορούν συγκεκριμένα έργα με συγκεκριμένο και απτό αποτέλεσμα. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει εξαγγελθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο και ακόμα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία κατάρτισης των προσωρινών πινάκων των δικαιούχων.

Πάντως, τα προγράμματα που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης θα προχωρήσουν κανονικά, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. Επίσης, έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας που επανεξετάζει όλα τα εμπροσθοβαρή προγράμματα και θα οριστικοποιηθεί εντός των ημερών πόσα και ποια από αυτά θα «παγώσουν» και ποια θα υλοποιηθούν με νέο σχεδιασμό.