Οικονομία

ΓΣΕΕ: Συναντήσεις με ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα

ΓΣΕΕ: Συναντήσεις με ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα
ΓΣΕΕ: Συναντήσεις με ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Σειρά επαφών με στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αλλά και με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, θα έχει το απόγευμα η ΓΣΕΕ.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ουάσιγκτον στο περιθώριο της διάσκεψης που διοργανώνουν η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, από κοινού. Στόχος της ΓΣΕΕ είναι να πείσει τους παρευρισκόμενους στις συναντήσεις αυτές, ότι οι μνημονιακές πολιτικές, εξαθλίωσαν την ελληνική κοινωνία. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος θα ζητήσει να δοθεί στην Ελλάδα, ο απαραίτητος χρόνος για να εφαρμοστεί ένα νέο μοντέλο πολιτικής, σε μια προσπάθεια να μπει ένα οριστικό τέλος στην ύφεση και να ξεκινήσει μια νέα περίοδος ανάπτυξης, επενδύσεων και απασχόλησης.

Ήδη η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία εκδίδει ψήφισμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, καλώντας τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς και τις Ευρωπαϊκές αρχές να σεβαστούν τη δημοκρατική βούλησή του. Η ΓΣΕΕ θα έχει επίσης συναντήσεις και με τα Αμερικανικά συνδικάτα, όπου θα συζητηθούν τρόποι για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας.