Οικονομία

3 συμβάσεις έργου στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

3 συμβάσεις έργου στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
3 συμβάσεις έργου στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (εφεξής: ΚΕΓ), ΝΠΙΔ του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, είναι υπεύθυνος φορέας υλοποίησης της Πράξης «Διαμόρφωση Μεθοδολογίας Ψηφιακής Διαμόρφωσης των σχολικών βιβλίων και έντυπου εκπαιδευτικού υλικού για τα Γλωσσικά μαθήματα, Ψηφιακή Διαμόρφωση των σχολικών βιβλίων για τα Γλωσσικά μαθήματα, Αναζήτηση και Προσαρμογή πρόσθετου Εκπαιδευτικού υλικού για τα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας» -ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΠΡΑΞΗ, στους άξονες προτεραιότητας 1-2-3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 11736/12.08.2010 Απόφαση Ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Το ΚΕΓ, λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις που απορρέουν για την υλοποίηση της ανωτέρω Πράξης, προτίθεται να απασχολήσει εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό με συμβάσεις ανάθεσης έργου, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Για το σκοπό αυτό, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν φάκελο υποψηφιότητας στην παρούσα πρόσκληση ενδιαφέροντος.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ - ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ:

Το ΚΕΓ ενδιαφέρεται στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση Μεθοδολογίας Ψηφιακής Διαμόρφωσης των σχολικών βιβλίων και έντυπου εκπαιδευτικού υλικού για τα Γλωσσικά μαθήματα, Ψηφιακή Διαμόρφωση των σχολικών βιβλίων για τα Γλωσσικά μαθήματα, Αναζήτηση και Προσαρμογή πρόσθετου Εκπαιδευτικού υλικού για τα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας» να απασχολήσει έως έναν (1) συνεργάτη στο ακόλουθο παραδοτέο: «Πρόσθετο ψηφιακό υλικό για τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας: Ψηφιοποίηση Αρχείου Γεωργακά» (Π4.3.7) με διάρκεια απασχόλησης από έναν μήνα έως και τη λήξη της Πράξης και με έργο έως έναν ανθρωπομήνα. Διευκρινίζεται ότι ένας ανθρωπομήνας κοστολογείται στα 1.400,00 ευρώ.

Το αντικείμενο απασχόλησης του συνεργάτη που θα επιλεγεί για τον κωδικό θέσης 61Σ-001 αφορά μεταξύ άλλων: τη σύνταξη εκπαιδευτικών σεναρίων με την ενσωμάτωση ΤΠΕ για τη διδακτική αξιοποίηση κειμένων της δημώδους μεταβυζαντινής λογοτεχνίας με αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων, ηλεκτρονικών λεξικών, σωμάτων κειμένων και εκπαιδευτικών περιβαλλόντων των «Ψηφίδων για την ελληνική γλώσσα».

Επίσης, το ΚΕΓ ενδιαφέρεται, στο πλαίσιο του ίδιου έργου, να απασχολήσει έως δύο (2) συνεργάτες στο ακόλουθο παραδοτέο: «Π4.4.1. Εξωτερική αξιολόγηση Έργου (από ανεξάρτητη ομάδα)» με διάρκεια απασχόλησης από έναν μήνα έως και τη λήξη της Πράξης και με έργο έως δύο ανθρωπομήνες. Διευκρινίζεται ότι ένας ανθρωπομήνας κοστολογείται στα 1.400,00 ευρώ.

Το αντικείμενο απασχόλησης των συνεργατών που θα επιλεγούν για τους κωδικούς θέσης 61Σ-002 & 61Σ-003 αφορά μεταξύ άλλων: τη συγκέντρωση δεδομένων για την αξιολόγηση της Πράξης, τη μελέτη του υλικού που παρήχθη στο πλαίσιο της Πράξης, την υλοποίηση μέρους της αξιολόγησης σύμφωνα με τη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί και ανάλογα με τις υποδείξεις των επικεφαλής της ομάδας αξιολόγησης του έργου.

Όποιος/-α επιλεγεί θα απασχοληθεί με σύμβαση ανάθεσης έργου. Θα έχει την υποχρέωση να συνεργάζεται με το προσωπικό του ΚΕΓ, που απασχολείται στο ίδιο έργο και με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του έργου, του οποίου οφείλει να ακολουθεί τις υποδείξεις για την καλή εκτέλεση του έργου. Το έργο θα υλοποιείται σε χώρο που θα υποδείξει ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου, κατά προτεραιότητα στους χώρους και στις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.Γ. στη Θεσσαλονίκη.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ:
Στο έργο θα απασχοληθούν:
Έως ένας (1) φιλόλογος, εκπαιδευτικός ΠΕ02 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (61Σ-001)
Έως ένας (1) απόφοιτος ανθρωπιστικών επιστημών με μεταπτυχιακές και
διδακτορικές σπουδές (61Σ-002) Έως ένας (1) απόφοιτος ανθρωπιστικών επιστημών με διδακτορικές σπουδές
και μεταδιδακτορική έρευνα (61Σ-003)


ΠΡΟΣΟΝΤΑ:
Οι συνεργάτες θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, τα οποία περιγράφονται ακολούθως:

Φιλόλογος εκπαιδευτικός ΠΕ02 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (κωδικός θέσης: 61Σ-001)
1.    Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (ή φοίτηση σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Α κύκλου) με αντικείμενο του πεδίου των ανθρωπιστικών σπουδών.
2.    Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τη σύνταξη εκπαιδευτικών σεναρίων για τη διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων (νεοελληνική γλώσσα, νεοελληνική λογοτεχνία, αρχαία ελληνική γλώσσα-γραμματεία) με την αξιοποίηση των ΤΠΕ.
Επιπλέον προσόντα που θα συνεκτιμηθούν:
3.    Καλή γνώση μιας εκ των τριών γλωσσών, αγγλικής, γερμανικής, γαλλικής.

Απόφοιτος ανθρωπιστικών επιστημών με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές (κωδικός θέσης: 61Σ-002)
1.    Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών με αντικείμενο τη μελέτη της γλώσσας και τις
ΤΠΕ.
2.    Διδακτορικός τίτλος σπουδών με αντικείμενο στην εφαρμοσμένη γλωσσολογία ή στη μελέτη της γλώσσας με τη χρήση ΤΠΕ.
3.    Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα συγκρότησης ψηφιακών σωμάτων κειμένων.
Επιπλέον προσόντα που θα συνεκτιμηθούν:
4.    Καλή γνώση μιας εκ των τριών γλωσσών, αγγλικής, γερμανικής, γαλλικής.

Απόφοιτος ανθρωπιστικών επιστημών με διδακτορικές σπουδές και μεταδιδακτορική έρευνα (κωδικός θέσης: 61Σ-003)
1. Διδακτορικός τίτλος σπουδών με αντικείμενο στην υπολογιστική γλωσσολογία.

2.    Μεταδιδακτορική έρευνα στην υπολογιστική γλωσσολογία.
3.    Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού σε ψηφιακή μορφή.
Επιπλέον προσόντα που θα συνεκτιμηθούν:
4.    Καλή γνώση μιας εκ των τριών γλωσσών, αγγλικής, γερμανικής, γαλλικής.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ:
Από 24 Φεβρουαρίου 2015 έως και 05 Μαρτίου 2015.
Θα αξιολογηθούν μόνο οι αιτήσεις υποψηφίων που θα κατατεθούν ή θα αποσταλούν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στη διεύθυνση Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Καραμαούνα 1 (Πλατεία Σκρα), 55132 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη.
Στην περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται από την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης (των ΕΛΤΑ ή της εταιρίας courier) που φέρει ο φάκελος αποστολής.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ