Οικονομία

Συνάντηση Υπουργείου Εργασίας και ΟΚΕ

Συνάντηση Υπουργείου Εργασίας και ΟΚΕ Συνάντηση Υπουργείου Εργασίας και ΟΚΕ
Συνάντηση Υπουργείου Εργασίας και ΟΚΕ Η ανάγκη ενίσχυσης του κοινωνικού διαλόγου και της διαβούλευ­σης, τομέων που υπέστησαν σοβαρά πλήγματα τα τελευταία χρόνια από την πολιτική των μνημονίων, με άμεση αρνητική αντανάκλαση στο αγαθό της Δημοκρατίας, απασχόλησε σήμερα τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνου Σκουρ­λέτη και της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου με μέλη του προεδρείου της Οικονομικής και Κοι­νωνικής Επιτροπής (Ο.Κ.Ε.) υπό τον πρόεδρό της κ. Χρήστο Πολυ­ζωγόπουλο.

Η Ο.Κ.Ε. ενημέρωσε για τη λειτουργία της και για το μεγάλο ζή­τημα της σταδιακής υποχώρησης της κοινωνικής διαβούλευσης, ως μέσου σύνθεσης διαφορετικών απόψεων και βοηθητικού εργαλείου στη λήψη πολιτικών αποφάσεων.
Επίσης, έθεσε ως ζητήματα προτε­ραιότητας, τη συγκέντρωση και στοχευμένη χρήση των πόρων για την καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς και την αποκατάσταση του κοινωνικού διαλόγου μέσω των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του ΟΜΕΔ.
Ο υπουργός Εργασίας αναγνώρισε ότι η έννοια του διαλόγου υπο­χώρησε τα προηγούμενα χρόνια, όπως και η δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα έκφρασης, για να τονίσει ότι ο διάλογος δεν είναι «πολυτέ­λεια», αλλά προϋπόθεση για την άσκηση πολιτικής.
Μετά από πρόσκληση της κ. Θεανώ Φωτίου, τις αμέσως επόμενες ημέρες η Ο.Κ.Ε. θα κληθεί να εκφράσει τη γνώμη της στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των πολιτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και να καταθέσει τις επικαιροποιημένες από­ψεις της για την φτώχεια στην Ελλάδα.