Οικονομία

Ο Ρωμανιάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ΟΑΕΕ

Ο Ρωμανιάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ΟΑΕΕ Ο Ρωμανιάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ΟΑΕΕ
Ο Ρωμανιάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ΟΑΕΕ Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ρωμανιάς μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον ΟΑΕΕ. Οπως είπε χαρακτηριστικά «το Ταμείο που έχει μεγάλες αδυναμίες για το μέλλον -δεν μιλάω για τώρα- είναι ο ΟΑΕΕ»

Πιο συγκεκριμένα, ο Γ. Ρωμανιάς υποστήριξε ότι ΟΑΕΕ χρειάζεται από την αρχή ξαναστήσιμο για να εξασφαλιστεί η μακροχρόνια βιωσιμότητά του.

«Θέμα ρευστότητας στα ασφαλιστικά ταμεία δεν υπάρχει» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς. Εξήγησε ότι μετά από πέντε με δέκα χρόνια ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αν μείνει ως έχει γιατί είναι γνωστό ότι δεν είναι μακροχρόνια βιώσιμο. Ως τότε όμως έχουμε όλο το χρόνο να το ανατάξουμε και να μην υπάρξει πρόβλημα, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει θέμα ρευστότητας για τα ασφαλιστικά ταμεία σήμερα και στο άμεσο μέλλον».

Η κυβέρνηση αναμένει ότι θα εισπραχθούν από τις ρυθμίσεις 1,2 δισ. ευρώ μέσα στο 2015. «Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί γιατί πρόκειται για γενναίες ρυθμίσεις».