Οικονομία

Bloomberg: Πως ο Ντράγκι απαίτησε την επίσκεψη των «θεσμών» στην Αθήνα

Bloomberg: Πως ο Ντράγκι απαίτησε την επίσκεψη των «θεσμών» στην Αθήνα Bloomberg: Πως ο Ντράγκι απαίτησε την επίσκεψη των «θεσμών» στην Αθήνα
Bloomberg: Πως ο Ντράγκι απαίτησε την επίσκεψη των «θεσμών» στην Αθήνα O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε στην ελληνική αντιπροσωπεία στο Eurogroup ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και πως πρέπει να επιστρέψουν οι αντιπρόσωποι της Ευρωζώνης στην Αθήνα προκειμένου να υπάρξει νέα στήριξη, όπως αποκαλύπτει σήμερα το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, κατά τη συνάντησή του κ. Ντράγκι με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της ΕΚΤ προειδοποίησε, ότι με τις χρηματοπιστωτικές αγορές κλειστές για την Ελλάδα και τις (ελληνικές) τράπεζες υπό ασφυκτικό έλεγχο, το ελληνικό δημόσιο ταμείο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κρίση ρευστότητας σε μία, δύο ή τρεις εβδομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Ντράγκι είπε στον κ. Βαρουφάκη ότι είναι αναγκαίο να εξεταστούν τα οικονομικά στοιχεία της κυβέρνησης για την καταγραφή των ελλειμμάτων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις ενός εκ των αξιωματούχων, υπό την πίεση του προέδρου της ΕΚΤ, ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε, πως η αντίληψη, ότι η Αθήνα δεν επιθυμεί την επιστροφή των εκπροσώπων της τρόικας οφείλεται σε παρεξήγηση.

Εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του κ. Βαρουφάκη, με τους οποίους επικοινώνησε το πρακτορείο Bloomberg, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Ο διάλογος σύμφωνα με το Bloomberg:

Ντράγκι: Μπορούν τα τεχνικά κλιμάκια να ξεκινήσουν άμεσα;

Ο Βαρουφάκης συμφώνησε.

Ντράγκι: Δηλαδή την Τετάρτη;

Βαρουφάκης: Ναι