Οικονομία

Εργαζόμενοι Alpha Bank: Τα Ταμεία να προστατεύσουν την περιουσία των ασφαλισμένων

Εργαζόμενοι Alpha Bank: Τα Ταμεία να προστατεύσουν την περιουσία των ασφαλισμένων Εργαζόμενοι Alpha Bank: Τα Ταμεία να προστατεύσουν την περιουσία των ασφαλισμένων
Εργαζόμενοι Alpha Bank: Τα Ταμεία να προστατεύσουν την περιουσία των ασφαλισμένων Αποχή από τις ενέργειες που μπορεί να βλάψουν την περιουσία των ασφαλισμένων, καλεί ο σύλλογος εργαζομένων της Alpha Bank να προβούν τα Διοικητικά Συμβούλια των Ταμείων. Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρεται στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για έναν «άτυπο εσωτερικό δανεισμό από τις καταθέσεις των ασφαλιστικών ταμείων, με αντάλλαγμα κρατικούς τίτλους βραχυπρόθεσμης διάρκειας».

Τονίζει ότι ήδη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), ξεκίνησε συζητήσεις με τις διοικήσεις των Ταμείων. Επισημαίνει δε, ότι τα ταμεία, δεν θα μπορούν να παίρνουν πίσω τα κεφάλαια που θα δανείζουν, παρά μόνο στη λήξη της προθεσμιακής τους επένδυσης. Μόνο τυχαίο δεν είναι, το γεγονός ότι ήδη αντέδρασαν οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας αποστέλλοντας ανάλογη επιστολή στη διοίκηση του ΕΤΑΑ, ενώ μόλις προ τριών ημερών παρόμοια άρνηση υπήρξε και από το ΕΤΑΤ.

Το συνδικάτο των εργαζομένων της Alpha Bank τονίζει επίσης ότι πιθανή τροπολογία σε νόμο, θα δημιουργήσει τετελεσμένα με απρόβλεπτες συνέπειες.