Οικονομία

Αλλαγή σκυτάλης σε ΟΑΕΕ και ΕΤΕΑ

Αλλαγή σκυτάλης σε ΟΑΕΕ και ΕΤΕΑ Αλλαγή σκυτάλης σε ΟΑΕΕ και ΕΤΕΑ
Αλλαγή σκυτάλης σε ΟΑΕΕ και ΕΤΕΑ Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Αλλάζουν οι διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων, με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να επιλέγει για τον ΟΑΕΕ, τον εργατολόγο κ. Τάσο Πετρόπουλο και για το υπερ – επικουρικό ταμείο, το ΕΤΕΑ, τον κ. Θανάση Καποτά, μέχρι πρότινος πρόεδρο των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Οι παραπάνω τοποθετήσεις πρέπει βέβαια να εγκριθούν από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά σε πρώτη φάση, το «χρίσμα» από το υπουργείο Εργασίας δόθηκε. Ο κ. Πετρόπουλος είναι δικηγόρος, με ειδίκευση σε ζητήματα εργατικού δικαίου και με γνώσεις γύρω από το ΟΑΕΕ, καθώς έχει διατελέσει και νομικός σύμβουλος του ταμείου των εμπόρων. Συνεπώς, η επιλογή του, θεωρείται επιλογή ενός προσώπου που γνωρίζεται τα προβλήματα του ταμείου των ελεύθερων επαγγελματιών «από μέσα».

Ο κ. Καποτάς, επίσης εκ της θέσεώς του, γνωρίζει καλά τα ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί στο επικουρικό ταμείο με το 1,5 εκατ. συνταξιούχους και τα 2,5 εκατ ασφαλισμένους. Συμμετείχε ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στα ΔΣ του παρελθόντος και γνωρίζει εκ των έσω, την κατάσταση του Ταμείου, τις αντοχές του, τα ταμειακά διαθέσιμα και την αξιοποίησή τους. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή Καποτά έγινε με κριτήρια γνώσης του αντικειμένου, σε μια προσπάθεια διάσωσης των επικουρικών συντάξεων.