Οικονομία

Συνταξιούχοι Δημοσίου: Σταματήστε την καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης

Συνταξιούχοι Δημοσίου: Σταματήστε την καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης Συνταξιούχοι Δημοσίου: Σταματήστε την καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης
Συνταξιούχοι Δημοσίου: Σταματήστε την καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης Τη δέσμευση ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων.

Στη συνάντηση που συμμετείχαν, από την πλευρά των συνταξιούχων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Βαβουγυιός και ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Μπουρδούκης, ο κ. Στρατούλης δεσμεύτηκε επίσης, ότι θα υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση των λεηλατημένων αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό θα γίνει μέσα από τη συγκρότηση του Ταμείου Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων αναφέρθηκαν στη φτωχοποίηση της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, αφού λόγω της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, οι συντάξεις υποχώρησαν 35 – 50%.
Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να μπει τέλος στην αντιασφαλιστική καταστροφή, ενώ επεσήμανε την ανάγκη στήριξης του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, το οποίο οδηγείται σε οικονομική κατάρρευση λόγω της λεηλασίας των αποθεματικών και της κατάργησης του κοινωνικού πόρου από την προηγούμενη κυβέρνηση.