Οικονομία

Συντάξεις: Πως ο ΔΙΑΣ μπέρδεψε τους συνταξιούχους

Συντάξεις: Πως ο ΔΙΑΣ μπέρδεψε τους συνταξιούχους Συντάξεις: Πως ο ΔΙΑΣ μπέρδεψε τους συνταξιούχους
Συντάξεις: Πως ο ΔΙΑΣ μπέρδεψε τους συνταξιούχους Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Ένα τεχνικό πρόβλημα, που αντιμετώπισε χθες το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ, ήταν αρκετό για να αναστατώσει πολλούς συνταξιούχους. Αιτία το γεγονός ότι αρκετοί εξ αυτών, προσπάθησαν χθες να κάνουν ανάληψη της σύνταξής του από ATM τραπεζών, ανεπιτυχώς.

Οι συντάξεις επρόκειτο να καταβληθούν σήμερα κανονικά, στο ΙΚΑ και στο Δημόσιο και έτσι οι συνταξιούχοι γνώριζαν ότι έχουν το δικαίωμα από το προηγούμενο απόγευμα να κάνουν ανάληψη. Πρόκειται για πάγια τακτική που ακολουθείται από τα τραπεζικά ιδρύματα, να πιστώνουν τις συντάξεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων, την προηγούμενη της καταβολής τους. Αυτή τη φορά όμως, το σύστημα ΔΙΑΣ αντιμετώπισε κάποιο τεχνικό πρόβλημα και οι συντάξεις δεν πιστώθηκαν από χθες, αλλά σήμερα. Αποτέλεσμα όμως ήταν να προκληθεί χθες αναστάτωση σε μερίδα συνταξιούχων, αρκετοί από τους οποίους έσπευσαν σήμερα στις τράπεζες και να δουν τι συνέβη και να καθησυχάσουν. Άλλωστε το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα, γίνεται συνεχώς λόγος για δυσκολία εύρεσης των κονδυλίων που απαιτούνται για την καταβολή των συντάξεων, προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, κα Λούκα Κατσέλη, πρώην υπουργός Εργασίας, ενημέρωσε για το θέμα, τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη και τον διαβεβαίωσε ότι αντιμετωπίστηκε με επάρκεια το πρόβλημα στο σύστημα ΔΙΑΣ και ήδη από αργά χθες βράδυ, η πίστωση των συντάξεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων, γίνεται κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το συγκεκριμένο τεχνικό πρόβλημα, έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν, χωρίς να υπάρξει ανάλογη αναστάτωση, μιας και η οικονομική συγκυρία ήταν καλύτερη.