Οικονομία

Κυνήγι της εισφοροδιαφυγής με την στήριξη των εργαζόμενων στα Ταμεία

Κυνήγι της εισφοροδιαφυγής με την στήριξη των εργαζόμενων στα Ταμεία Κυνήγι της εισφοροδιαφυγής με την στήριξη των εργαζόμενων στα Ταμεία
Κυνήγι της εισφοροδιαφυγής με την στήριξη των εργαζόμενων στα Ταμεία Με ειδική τροπολογία που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, επιχειρεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της εισφοροδιαφυγής, το υπουργείο Εργασίας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα ανάμεσα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) ΙΚΑ και στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, ο κ. Δημήτρης Στρατούλης, προανήγγειλε ότι μέσω της συγκεκριμένης τροπολογίας, θα δοθεί η δυνατότητα « στις διοικήσεις των ασφαλιστικών οργανισμών να συγκροτούν κλιμάκια για επιτόπιους, τακτικούς και έκτακτους ελέγχους για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, με συμμετοχή των εργαζομένων που μπορούν να κάνουν αυτή την δουλειά». Επίσης, ο κ. Στρατούλης απαντώντας στο πάγιο αίτημα της ΠΟΣΕ ΙΚΑ για ενίσχυση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας με ανθρώπινο δυναμικό, δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθουν οι 150 εργαζόμενοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ αναμένεται η έγκριση από την κυβέρνηση για να προχωρήσουν εκατοντάδες νέες προσλήψεις σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Στρατούλης επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων και ότι έχει ήδη σταλεί στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης η τροπολογία με την οποία αναστέλλονται οι μνημονιακές διατάξεις, που θα μείωναν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.