Οικονομία

Προβλήματα σε φορολογούμενους απο τις απορρίψεις των ενδικοφανών προσφυγών

Προβλήματα σε φορολογούμενους απο τις απορρίψεις των ενδικοφανών προσφυγών Προβλήματα σε φορολογούμενους απο τις απορρίψεις των ενδικοφανών προσφυγών
Σοβαρά προβλήματα σε επαγγελματίες και φορολογούμενους απο τις απορρίψεις των ενδικοφανών προσφυγών Σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται σε εκατοντάδες επαγγελματίες και φορολογούμενους από το μεγάλο ποσοστό απορρίψεων των υποθέσεων (ενδικοφανών προσφυγών) που παραπέμπονται στην ΔΕΔ λόγω εκπνοής της προθεσμίας εξέτασής τους από την αρμόδια υπηρεσία, παρά την αύξηση (από 60 σε 90 ημέρες) της προθεσμίας για την έκδοση απόφασης από την Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (πρώην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης).

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στο πρώτο τρίμηνο του 2015 έχουν απορριφθεί λόγω εκπνοής της προθεσμίας εξέτασής τους 1213 προσφυγές και 587 αιτήσεις αναστολών, σε σύνολο 3731 υποθέσεων που έχουν παραπεμφθεί στην ΔΕΔ, για την ίδια περίοδο.

Η απόρριψη σημαίνει ότι ο φορολογούμενος εξαναγκάζεται να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια πληρώνοντας υπέρογκες προκαταβολές για να αποκτήσει το δικαίωμα της προσφυγής! Ένας κλάδος που πλήττεται από τις απορρίψεις είναι των βενζινοπωλών οι οποίοι προσφεύγουν για πρόστιμα παραβάσεων που δεν ευθύνονται αυτοί, ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ και για την προσφυγή στα Δ. Δικαστήρια απαιτούνται τεράστιες προκαταβολές.