Οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Στον εισαγγελέα η «εισφορο - αποφυγή» της Express Service

Υπουργείο Εργασίας: Στον εισαγγελέα η «εισφορο - αποφυγή» της Express Service Υπουργείο Εργασίας: Στον εισαγγελέα η «εισφορο - αποφυγή» της Express Service
Υπουργείο Εργασίας: Στον εισαγγελέα η «εισφορο - αποφυγή» της Express Service Στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, την υπόθεση της Express Service.

Σύμφωνα με επιστολή που έχουν συντάξει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών του ΙΚΑ και η οποία διαβιβάστηκε στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, γίνεται λόγος για δημιουργία ανεξόφλητης οφειλής από συστηματική μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, που ανέρχεται στο ποσό των 195.382.795,25 ευρώ. Σύμφωνα με την επιστολή, η οφειλή επιβαρύνει τον όμιλο Επιχειρήσεων Ραπτόπουλου Ιωάννη (Δ.Τ. EXPRESS SERVICE). Όπως σημειώνει με νόημα ο κ. Στρατούλης «η κυβέρνηση έμπρακτα και με όλα τα νόμιμα μέσα αποδεικνύει την πολιτική βούληση της να αποδοθούν ευθύνες σε όσους όλα αυτά τα χρόνια παρανομούσαν σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και των ασφαλισμένων.