Οικονομία

Φόρος ΑΤΜ και φήμες για έλεγχο κεφαλαίων έφεραν «σήκωμα» καταθέσεων

Φόρος ΑΤΜ και φήμες για έλεγχο κεφαλαίων έφεραν «σήκωμα» καταθέσεων Φόρος ΑΤΜ και φήμες για έλεγχο κεφαλαίων έφεραν «σήκωμα» καταθέσεων
Φόρος ΑΤΜ και φήμες για έλεγχο κεφαλαίων έφεραν «σήκωμα» καταθέσεων Χθες ημέρα Τρίτη καταγράφηκε σημαντική αύξηση των εκροών καταθέσεων απο τις τράπεζες εξαιτίας της αναστάτωσης που δημιουργούν δηλώσεις για την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος αλλά και από τη χθεσινή αναφορά του υπουργείου Οικονομικών για την επιβολή φόρου στις αναλήψεις μετρητών μέσω ATM, κάτι που αργότερα διαψεύστηκε.

Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, οι εκροές καταθέσεων χθες προσέγγισαν τα 300 εκατ. ευρώ έναντι περίπου 100 εκατ. ευρώ που είχαν διαμορφωθεί τις προηγούμενες ημέρες. Σημειώνουν ότι το ύψος των εκροών είναι μεν υψηλό (δεδομένης μάλιστα της αιμορραγίας που σημειώνεται τους τελευταίους μήνες), ωστόσο παραμένει σε ελεγχόμενα επίπεδα, ενώ υπογραμμίζουν την ψυχραιμία των πολιτών δεδομένων όσων ακούγονται και υποστηρίζονται συχνά από αξιωματούχους.