Οικονομία

Φαρμακοποιοί Πειραιά: Ευθύνη κάθε φαρμακοποιού η ευαισθησία

Φαρμακοποιοί Πειραιά: Ευθύνη κάθε φαρμακοποιού η ευαισθησία Φαρμακοποιοί Πειραιά: Ευθύνη κάθε φαρμακοποιού η ευαισθησία
Φαρμακοποιοί Πειραιά: Ευθύνη κάθε φαρμακοποιού η ευαισθησία Οι φαρμακοποιοί στηρίζουν εδώ και πέντε χρόνια τους ασφαλισμένους, δεν χρειάζονται κανενός την παραίνεση, γιατί “εμείς το κάνουμε και το ξέρουν”, απαντάει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κωνσταντίνος Κούβαρης, στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται ότι υπάρχει κατανόηση για την ευαισθησία που δείχνει ο υπουργός, “αλλά θα πρέπει να αντιληφθεί και την αδυναμία που έχει σήμερα το φαρμακείο, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων”.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, τονίζει ότι “ανθρώπινο πρόσωπο θα θέλαμε πάρα πολύ να δείξουμε αλλά όπως αντιλαμβάνεστε τα χρήματα τα οποία, τα μισά, έβαλε το Υπουργείο Υγείας για τις πληρωμές του μηνός Μαρτίου δεν είναι στα χέρια μας, είναι χαρτιά άυλα που βρίσκονται στο τραπεζικό σύστημα”. Και δυστυχώς, προσθέτει, για να λειτουργήσει το φαρμακείο οφείλει να πληρώνει και να βρει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του κόσμου ώστε να μπορέσει να τον εξυπηρετήσει. “Εμείς λέμε στα μέλη μας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, δεν μπορεί να συμβεί, πολλές φορές η συμμετοχή ξεπερνά και το 60% της αξίας της συνταγής και δεν μπορεί το φαρμακείο να καλύψει, κάτω από αυτές τις συνθήκες με τράπεζες κλειστές, αυτό το κομμάτι”, επισημαίνεται.

Ο υπουργός Υγείας, νωρίτερα, απηύθυνε έκκληση προς τους φαρμακοποιούς να δίνουν φάρμακα σε ασφαλισμένους που δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τη συμμετοχή τους.