Οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Εγκύκλιος για την ρύθμιση 100 δόσεων στα Ταμεία

Υπουργείο Εργασίας: Εγκύκλιος για την ρύθμιση 100 δόσεων στα Ταμεία Υπουργείο Εργασίας: Εγκύκλιος για την ρύθμιση 100 δόσεων στα Ταμεία
Υπουργείο Εργασίας: Εγκύκλιος για την ρύθμιση 100 δόσεων στα Ταμεία Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Εγκύκλιο, με την οποία ρυθμίζεται και τυπικά η παράταση για την υπαγωγή στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών εως 100 δόσεις προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, έως τις 31 Ιουλίου, εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, που φέρει την υπογραφή του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, , η παράταση δεν ισχύει για οφειλές από μισθώματα ακινήτων, ιδιοκτησίας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ).

Αντίθετα ισχύει κανονικά το δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση σε όσους έχουν δημιουργήσει οφειλές προς το ΙΚΑ, προς τα ΝΠΔΔ του Δημοσίου, ΑΕ του Δημοσίου μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο, ΟΤΑ α' και β' βαθμού. Επίσης η παράταση ισχύει για οφειλές που έχουν γίνει σε ΝΠΙΔ του Δημοσίου και των ΟΤΑ, που επιδιώκουν κοινωφελείς και άλλους δημόσιους σκοπούς και οι οποίοι περιλαμβάνονται στο Επικαιροποιημένο Μητρώο Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στον σχετικό νόμο (ν.4321/2015) τονίζεται ότι μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση και οφειλές που έχουν γίνει σε Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΑΣΟ) κάθε βαθμού και Συνεταιριστικές Εταιρίες (ΣΕ), οι οποίες βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης, αλλά και όσες δεν έχουν μετατραπεί σε Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ).

NETWORK