Οικονομία

Προς νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην διανομή τύπου

Προς νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην διανομή τύπου Προς νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην διανομή τύπου
Προς νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην διανομή τύπου Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει τους εργαζόμενους που συμμετείχαν μαζικά στην 24ωρη απεργία (Τετάρτη 30/09 ώρα 17:00 έως Πέμπτη 01/10 ώρα 17:00) και «ιδιαίτερα αυτούς που ξενύχτησαν, δίνοντας τη μάχη της περιφρούρησης το βράδυ της Τετάρτης».

Επίσης, το σωματείο καταγγέλλει τη διοίκηση του πρακτορείου «ΕΥΡΩΠΗ» που κατέφυγε στα δικαστήρια για να κηρύξει παράνομη την απεργία, ενώ κάνοντας λόγο για «"ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη» που έβγαλε την απεργία παράνομη με το σκεπτικό ότι τα «πρακτορεία διανομής Τύπου είναι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας», επισημαίνει ότι οι «εργαζόμενοι δεν κάνουμε πίσω όταν διεκδικούμε το δίκιο μας. Αυτό πράξαμε και στα πρακτορεία». «Η μαζικότατη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν η καλύτερη απάντηση στις εταιρείες και στα νομικά τους τερτίπια, αλλά και στα πρόθυμα και κάθε λογής παπαγαλάκια τους που ξαμολύθηκαν και πάλι για να εκβιάσουν, τρομοκρατήσουν ή να "λογικέψουν" τους απεργούς. Τους λέμε καθαρά και να το πάρουν απόφαση: Δεν φοβόμαστε, είμαστε ενωμένοι, θα επιβάλλουμε το δίκιο μας!!!», τονίζεται στην ανακοίνση του Δ.Σ της Ένωσης.

Επίσης, γίνεται αναφορά στην έμπρακτη αλληλεγγύη που έδειξαν συνάδελφοι στον χώρο του Τύπου (λιθογράφοι, χαρτεργάτες, Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ), οι οποίοι με τη φυσική τους παρουσία βοήθησαν στην περιφρούρηση της απεργίας.

Ακόμη επισημαίνεται ότι την αγωγή που άσκησε η «ΕΥΡΩΠΗ» κατά της απεργίας στήριξαν νομικά και οι εφημερίδες «Έθνος» και «Ημερησία» και αυτές συμφερόντων Μπόμπολα. Στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση αναφέρεται η κίνηση του «Ριζοσπάστη» που συμπαραστάθηκε στην απεργία.

Κλείνοντας, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το Δ.Σ. θα συνεδριάσει στο αμέσως επόμενο διάστημα και θα αποφασίσει τα βήματα που θα ακολουθηθούν.